22.3.2021. 18:09
Kako su iz 'Dubioze kolektiv' izbjegli odgovor na naše pitanje o Fadilu Novaliću, dok zastupnica SDA Najla Muratović smatra da im više ne treba davati pažnju
Bend “Dubioza kolektiv” u svom stilu ilustrovao je aktuelnu krizu s pandemijom i nesposobnost domaćih vlasti da nabave vakcine protiv koronavirusa za građane Federacije BiH. Kratka pjesma za kratko vrijeme izazvala je veliki broj reakcija ali i pregleda.

“Svi su pravo ljuti, a glasno se šuti jer sadaka land nema happy end. Oprali ste pare na maske i na šatore da Bog da vas kačili na vaše respiratore. Fadile je*i se i ti i Vlada Federacije, sadaku čekate dok se igrate države”, navodi se u pjesmi.

 

 

 

Zastupnica SDA u skupštini USK-a Najla Muratović kritički se osvrnula preko svog Facebook profila

“Ne znam da li je žalosnije kad vidim da akademski građani, političari sa zavidnim karijerama ovakvo nešto sheruju, lajkuju ili kad pogledam ovaj nivo nekreativnosti, neukusa i upotrijebljenih prostačkih izraza? Zar muzika ne bi trebala biti umjetnost?”, napisala je Muratović.

Kontaktirali smo zastupnicu Muratović kako bi dobili njen komentar, ali nije bila raspoložena za razgovor, kazavši da je umorna i da takvoj pjesmi ne treba davati dodatnu pažnju, niti medijsku niti ličnu.

Ostaje onda upitno zbog čega je prvobitno odlučila napisati svoje mišljenje na Facebooku?!

Sličnu rekaciju dobili smo i od članova popularne grupe 'Dubioza kolektiv'. Kontaktirali smo Branu Jakubovića, jednog od članova benda, ali nam je isti kazao kako ima loša iskustva sa telefonskim izjavama, te da se obratimo njihovoj PR službi, na čiju smo adresu na kraju poslali sljedeća pitanja:

1. Kako gledate na trenutnu situaciju oko pandemije koronavirusa u BiH, tačnije na politička prepucavanja koja ne donose ništa dobro, drugim riječima na poteze političkih furnkcionera koji još više ugrožavaju zdravlje građana ove zemlje?

2. U videu koji je 'Dubioza kolektiv' objavila prije nekoliko dana, članovi grupe su kao glavnog krivca za trenutno stanje 'etiketirali' premijera FBiH Fadila Novalića. Da li premijer Novalić snosi najveću odgovornost za sve što nam se trenutno dešava?

3. Kako komentarišete status zastupnice SDA Najle Muratović u Skupštini USK-a, koja se na pomenuti video, na svom Facebook statusu koji je nedugo nakon objave postao viralan, osvrnula riječima:

"Ne znam da li je žalosnije kad vidim da akademski građani, političari sa zavidnim karijerama ovakvo nešto sheruju, lajkuju ili kad pogledam ovaj nivo nekreativnosti, neukusa i upotrijebljenih prostačkih izraza? Zar muzika ne bi trebala biti umjetnost, napisala je Muratović.

Od njihove PR službe dobili smo samo kratak odgovor:

Hvala vam na javljanju i interesu za intervju s bendom.

Nažalost, ovom prilikom, moramo vam se zahvaliti.

Većina odgovora na vaša pitanja svakako je iskazana u spomenutom videu. Zahvaljujemo ako ste ga već podijelili kod vas.

Nadam se da ćemo ostati u kontaktu i da ce biti druge prilike za saradnju
, napisali su nam iz PR službe 'Dubioze kolektiv'.


Novinar: Admir Oručević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana