2.4.2021. 13:53
"Ovo su mi uradili 'sportski radnici' izmišljeni u sarajevskom restoranu 'Bazeni'. Ibrahim Hadžibajrić nam je zapečatio prostorije, jer ih je nanijetio nekome drugom"
Sarajevska Vrbanjuša izbačena je iz daljnjeg takmičenja u Kantonalnoj ligi grupe A zbog toga što ove sezone dva puta nisu došli na prvenstvenu utakmicu. Vrbanjuša je iz takmičenja izbačena na godinu dana, a u Kantonalnu ligu moći će se vratiti u sezoni 2022/2023.

“Propozicije su takve i mi ne možemo protiv propozcija. Kada se ne odigraju dvije utakmice klub se isključuje iz takmičenja na godinu dana”, potvrdio je predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo – Galib Kulovac.

Fudbalski savez Kantona Sarajevo odluku je donio nakon što 27. marta igrači Vrbanjuše nisu došli na utakmicu protiv Bojnika.

Sve utakmice koje je Vrbanjuša odigrala od početka proljetne polusezone smatrat će se kao da nisu igrane, a utakmice koje su naredne po rasporedu neće se registrovati po službenoj dužnosti rezultatom 3:0, stoji u obrazloženju Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Vrbanjuša ima pravo da se žali na ovu odluku u roku od sedam dana.

Ovim povodom kontaktirali smo Aliju Bracu Hadžiosmanovića, alfu i omegu fudbalskog kluba Vrbanjuša.

"Izbacili su me iz lige. Ibrahim Hadžibajrić nam je zapečatio prostorije, iako Vrbanjuša nikada nije ostala dužna nikome dinara. On je sa komesarom takmičenja Sejfom Šehovićem nanijetio da naše prostorije dadne nekome drugom. Mi smo brend grada Sarajeva i ovo što nam se dešava je velika sramota. Ja sam na početku tražio da se ne igraju amaterske utakmice dok traje pandemija. Njima niko od porodice nije umro, dok  Vrbanjuša ima dosta igrača u izolaciji. Roditelji su me molili da njhova djeca ne igraju utakmice", govori Braco.

Kaže da je prije pet mjeseci naglašavao Fudbalskom savezu KS da se pomenute utakmice koje je Vrbanjuša trebala igrati sa Ozrenom i Bojnikom registuruju u korist protivnika.

"Nikada u svojoj dugogodišnjoj historiji nam se ovo nije dogodilo. Nisu nam se mogli osvetiti na drugačiji način. Trener Vratnika je umro, dosta omladine je zaraženo, meni 71 godina. Zauzeli su mjesta u savezu KS, to je postalo privatno društvo penzionera. Kulovac Galib 70 godina, Medžid Gvozden 70, Fuad Čolpa 60 i ostali. To su sportski radnici koji su izmišljeni na 'Bazenima' i koji su mi ovo uradili. Ovo je velika sramota, mi smo unijeli prvu loptu u Skedneriji", rekao je Braco za naš portal.


Novinar: Admir Oručević

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana