6.4.2021. 14:31
"Ako se boriš protiv političara, nemaš pravo da spominješ Allaha u tom kontekstu. Da je Kenan Musić uvrijedio drugu vjeru, ne bi ni akšam dočekao, bio bi uhapšen"
Za Source.ba portal jučer je govorio izvršni direktor Omladinskog Filmskog Festivala, Kenan Musić.

On je govorio o posljednjim dešavanjima u Sarajevu, stanju na KCUS-u, Facebook statusima koje je objavljivao i zbog kojih je dobijao prijetnje, te mnogim drugim stvarima.

Prethodno je na Facebooku napisao status koji je vjerovatno zasmetao, pa i onima koji nisu stranački opredjeljeni, niti su simpatizeri bilo kakve političke opcije u našoj zemlji. Jedan od njih je i Adel Šabanović iz Srebrenice, koji je kao dječak je preživio masakr u Zaklopači 1992. godine, a tri godine kasnije i genocid u Srebrenici.

Podsjetimo Musić je na svom statusu napisao sljedeće:

“Ono što KCUS, pod dirigentskom palicom SDA kadra i Sebije Izetbegović, radi pacijentima i to što svi šute, je ravno genocidu! Samo što ovi to rade u ime nekog njihovog Allaha i bošnjaštva", napisao je Musić.

Ovim povodom Adel Šabanović se telefonski obratio našoj redakciji. Razgovor poslušajte u proloženom videu.


Novinar: Admir Oručević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana