7.4.2021. 14:05
"Ove proteste smo sprovele 'štreberski'. Imaju rok do 13. aprila da podnesu ostavke. Ukoliko već ne gledaju naše Facebook profile, sa porukama dolazimo pod njihove prozore"
Simboličnim protestima ispred državnih i federalnih institucija na Dan grada Sarajeva građani su iskazali nezadovoljstvo i tražili hitne ostavke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije, kao i hitne nabavke vakcina protiv koronavirusa.

Pred vlasti su organizatori postavili zahtjev za smjenu starog i imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, koja ima rok od 14 dana da izađe s jasnim i realnim planom za upravljanje krizom i borbu protiv pandemije koronavirusa, kao i hitno uvođenje PCR testova za sve one koji ulaze u BiH.

O jučerašnjim pretestima razgovarali smo sa Nejrom Latić-Hulusić, jednom od šest žena, koje stoje iza organizacije ovih protesta.


Novinar: Admir Oručević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana