16.6.2021. 19:57
Šta mogu Borac, Sarajevo, Velež i Široki u Evropi: Ovo je liga u kojoj vladaju kriminalna namještanja i afere, nerealno je očekivati da će naši klubovi napraviti veći uspjeh
Borac će u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu Šampiona igrati protiv rumunskog Cluja. korupcija i namještanje utakmica nam ne daju

Za plasman u drugo pretkolo prvak BiH morat će eliminirati prvaka Rumunije Cluj. Prvi meč na rasporedu je 6. ili 7. jula u Rumuniji, a uzvratni sedam dana kasnije u Banjoj Luci. 

Pobjednik će se u drugom pretkolu sastati s boljim iz meča luksemburškog Fola Escha i Lincoln Red Impsa sa Gibraltara, dok će poraženi tim takmičenje nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige, čije žrijebanje će biti održano danas u 13.30 sati.

Što se tiče ekipe Sarajeva oni bili smješteni u grupu 4 i ono što je najvažnije klub s Koševa ima ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige.
Voljom žrijeba odlučeno je da će FK Sarajevo igrati protiv Milsami Orhei (Moldavija), a prvi meč bh. klub igra u gostima.

Velež se nakon 33 godine uspio plasirati u Evropu, a Rođeni će u prvom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Coleraina (Sjeverna Irska).

Svog protivnika saznala je i ekipa Širokog Brijega, a to je ekipa Vllaznia iz Albanije.

Čemu se ovo godine mogu nadati naši klubovi u Evropi govorili smo sa sportskim novinarom Sinanom Sinanovićem.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana