23.8.2021. 14:22
'Poljska hala' ili nešto drugo, čemu služi novoizgrađeni arhitektonski objekat u Titovoj ulici: Evo šta nam je rekao Srđan Mandić
Građani koji su prethodnih dana šetali Titovom ulicom, nisu mogli, a da ne primjete novoizgrađeni objekat kod Velikog parka, čija funkcija do sada nikome nije poznata.

U blizini objekta nije postavljenja nikakva info tabla, koja bi mogla detaljnije reći o kakvoj vrsti objekta se radi, ko je investitor, jer po svom obliku nikako ne odgovara ambijentu u kojem se nalazi, te bespotrebno zauzima prostor.

Na društvenim mrežama i portalima mogli su se pročitati šaljivi komentari na račun novoizgrađenog objekta, neki su ga čak uporedili i za 'poljskom halom', što kada se bolje pogleda nije daleko od istine.

Ono što je naša kamera danas zabilježila na ovom mjestu pokazuje da je objekat sazidan čvrstim materijalima, te da je na njemu postavljenja fasada i krov.

Ovom povodom kontaktirali smo načelnika Općine Centar Srđana Mandića od kojeg smo zatražili više informacija o pomenutom objektu.

"Ono što vam sad mogu reći jeste da će objekat u hitnom roku biti uklonjen. U međuvremenu ćemo ispitati okolnosti pod kojima je postavljen, ima više mogućnosti i ne bih sada špekulisao. Očekujem da bi već sutra mogli staviti tačku na ovo, najkasnije u roku 48 sati. Objekat neće biti na navedenoj lokaciji, već je pokrenuta procedura za njegovo uklanjanje, izjavio je Madić za Soruce.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana