7.9.2021. 13:45
Čerkez za Source o zastavama: Ne donosi mjere Goran Čerkez. Zastave koje su postavljenje fiksno, nemaju veze s tim mjerama!
Izjava Gorana Čerkeza o navijačkim rekvizitima koji se ne mogu unositi na sportske terene, izazvala je pravu konfuziju u bh. javnosti.

Danas je za naš portal predsjednik AntiDayton pokreta Nihada Aličković komentarisao dešavanja sa Bilinog polja i u svojoj izjavi direktno prozvao Gorana Čerkeza. Tom prilikom je njegovu jučerašnju izjavu, koju su prenijeli svi mediji, okarakterisao kao 'udar na iteligenciju našeg naroda'. Njegovu izjavu pročitajte OVDJE.

Nakon ovog teksta, našoj redakcji obratio se lično Goran Čerkez, kako bi prenio svoju stranu priče.

"Tekst koji je plasiran na vašem portalu, ne izražava uopće istinu. Krizni štab Federacije ne utiće na odobrenja za odigravanje utakmica, nego to rade kantonalna ministarstva. Mjere koje su donijete, odnose se na sportske rekvizite i to su mjere koje su donešene u svim zemljama Evrope. Ne donosi mjere Goran Čerkez, već Krizni štab sa svojih 17 članova. Krizni štab ne učestvuje u nadzoru i sprovođenju mjera, to isključivo rade inspekcije i kantonalni autoriteti. Nemamo mi ingerencije nad sprovođenjem mjera. PRema mojim informacijama pomenute zastave nisu uopće sklonjene", govori Čerkez za Source. 

Dodaje da je jučer komentarisao zbog čega rekviziti ne mogu na sportska dešavanja.

"Ja nisam tako rekao. Uputio sam samo generalno objašnjenje u izjavi za jedan sarajevski portal, zbog čega je zabranjeno unošenje sportskih rekvizita na sportska dešavanja. To objašnjenje nije se odnosilo na utakmicu koja se igrala prije dva dana na Bilinom polju. Trube, zastave, glasno navijanje raspršuje virus i to je činjenica, posebno jer je veliki broj nevakcinisanih ljudi. Riječ je ponavljam, o staroj mjeri. Nešto što je fiksno postavljeno na ogradama, nema veze s tim. Ko god je to rekao, rekao je glupost", izjavio je za kraj razgovora Goran Čerkez.


(Admir Oručević)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana