26.9.2021. 15:59
"Edin Gačanin je Sarajlija, ne mogu ja biti domaćin Sarajliji. Elmedin Konaković također nema nikakve veze sa narko kartelima, ali je on bio glavna 'meta' tekstova Avde Avdića i 'Žurnala'..."
Općinski sud u Sarajevu početkom jula donio je prvostepenu presudu kojom se izriče kazna magazinu Žurnal i njegovim urednicima Selvedinu Avdiću i Eldinu Kariću, te bivšem novinaru Avdi Avdiću u ukupnom iznosu većem od čak 170.000 KM, bez kamata.

Radi se o dvije tužbe za klevetu Gordana Memije i njegove kompanije FotoArt.

Predmet tužbi bila je serija tekstova ovog medija protiv Memije u kojem se njega dovodi u vezu s vršenjem brojnih krivičnih dijela.

U ekskluzivnom razgovoru za Soruce portal, vlasnik i direktor kompanije FotoArt, po prvi put pred kamerom govorio je o detaljima ovog slučaja.

Otkrio je zbog čega je toliko  visok iznos presude Općinskog suda , te kako se njegovo ime našlo u tekstovima pomenutih medija, kao jednog od 'glavnih saradnika'  'Tito i Dino' kartela, čiji je vođa navodno Edin Gačanin.


Novinar: Admir Oručević
Montažer: Emir Preljević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana