29.11.2021. 15:05
"Da ne bi dobio po prstima, reći ću da sam se vakcinisao, jer sam morao. Ima tu mnogo love i mnogo politike. Neko to možda ne može iz vjerskih, neko iz zdravstvenih razloga"
Pandemija koronavirusa ostavila je upečatljiv trag u svakom segmentu života. Ni sport nije uspjela zaobići i sa sigurnošću možemo tvrditi da će proći još mnogo vremena, dok ne budemo sa istim užitkom kao nekada, mogli pratiti sportska dešavanja.

Na samom početku ovog ludila, dobro je poznato da su sve jače nogometne lige bile primorane prekinuti takmičenja, jer se svijet  susreo sa do tada nepoznatim neprijateljem. Nije se smjelo rizikovati, te su tako na skoro tri mjeseca bila zaustavljena sva nogomenta takmičenja širom Evrope i svijeta.

Mjere koje su uslijedile nakon što su ponovo otvorena sportska borilišta, u mnogome su doprinijele da, recimo, utakmice engleske Premijer lige, ne budu tako atraktivne kao u nekim prošlim vremenima, jer nedostajao je glavni segment, publika.

To se na kraju, u finasijskom smislu odrazilo na budžet svakog sportskog kolektiva. Bio je to udarac koje je najteže pao 'najsiromašnijim', kojima finansije u mnogome ovise od prodatih ulaznica.

Danas u svijetu, zbog šienja koronavirusa i pojave novih sojeva, svjedočimo novim zabranama, koje će produžiti ovu agoniju.

O tome kako je sport izgledao prije, a kako izgleda tokom pandemije koronavirusa, danas smo razgovarali sa poznatim sportskim komentatorom, Marjanom Mijajlovićem.

U priloženom videu poslušajte šta je rekao za naš portal.


Novinar: Admir Oručević

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana