21.12.2021. 13:15
"Vrijeme je da Banja Luka postane bh. grad, a ne srpski, a da Sarajevo postane napokon glavni grad BiH"
Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, govorio je za Source portal.

Sa Mijatovićem smo govorili o njegovom aktivizmu na društvenim mrežama, glasinama da bi mogao napustiti SDP, političkoj situaciji i tenzijama koje su u proteklom periodu svojim izjavama prouzrokovali političari u BiH.

Mijatović smatra da je Dodik svojim potezima potpisao sebi politički kraj, te da su ovo trenuci kada treba razmisliti kako ornganizirati državu poslije Dodika, Izetbegovića, Čovića...

Našeg sagovornika smo upitali koliko ljudi u entitetu RS-a danas prihvataju ciljeve i ideje za koje se zalaže SDP.

Osvrnuli smo se i na izdvajanje novčanih sredstava za različite projekte u BiH, a svakako nezaobilazna tema je bio privredni sajam Expo koji se održava u Dubaiju.

Ovom prilikom Mijatović nam je otkrio šta se krije iza njegovih sve češćih posjeta bh. dijaspori.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana