23.12.2021. 13:58
Upoznajte Sarajliju sa '100 godina radnog staža'. U radnju dođem ujutru u 8, a izađem u 11 sati navečer. Nema stresa, mada mi svega dođe u radnju!
Vrhunski urari u Sarajevu mogu se nabrojati na prste jedne ruke.

Sarajlija Fehim Duraković ovim poslom se bavi više od pedeset godina. Naša ekipa posjetila je njegovu radnju kako bi sa njim porazgovarala o ovom poslu.
 
Kako nam je u neformalnom razgovoru rekao, kada bi se u obzir uzelo sve vrijeme koje je proveo u svojoj radnji, imao bi 100 godina radnog staža.

Ljubav, strpljenje, uredan život, osobine su koje morate posjedovati ukoliko želite da se bavite ovim poslom.

Tokom godina, Fehim je imao priliku servisirati mnoge skupocijene satove, a otkrio nam je koji segment u najvećoj mjeri diktira cijenu sata.

Razgovor sa Fehimom Durakovićem pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana