5.1.2022. 15:55
"Zar se Sarajevo hvali time što se samo na tri mjesta u gradu može kupiti svinjsko meso?! Ne bojim se i ponovit ću isto: U Sarajevu su protjerani Deda mraz i svinjsko meso"
U spornom prilogu Branke Kusmuk u kome se navodilo da je “Sarajevo zaogrnuto hibridnom ideologijom građanštine”, a istinski “opsjednuto nakaradnim mrzilačkim devijacijama prema drugom i drugačijem” govorila je i profesorica Sanja Vlaisavljević.

Vlaisavljević je govorila o multietničnosti u glavnom gradu BiH.

Izjava da je 'Deda mraz protjeran i da nema svinjskog mesa u Sarajevu' izazvala je mnoštvo rekacija u bh. javnosti.

Vlaisavljević je i danas pred našom kamerom pokušala objasniti svoje stavove, vodeći se mišlju da Sarajevo treba bude 'uzor' drugim gradovima u BiH po pitanju multikulturalnosti.

Statitike kako kaže, ipak govore drugačije.
 
Smatra da nije pretjerala u svojim ranijim izjavama.

"Riječ je o hiperboli. Znači deda mraz, svinjsko meso i rasvjeta su protjerani iz Sarajeva. Nije poenta u svinjskom mesu, poenta je da nema potražnje, znači nema ljudi, u ovom slučaju Srba i Htrvata",
kazala je Vlaisavljević.

Razgovor pogledajte u priloženom videu.

Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montažer: Emir Preljević

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana