11.1.2022. 14:02
Sarajevski akademik iz Holandije poručuje: Evropljani nas gledaju kao primitivce, pa pogledajte društvene mreže, bljuvotine i komentare oko proslave 9. januara...
Utjecaj Evropske unije u BiH postaje upitan, s obzirom da su izostale konkretne akcije protiv obilježavanja neustavnog dana RS-a proteklih dana, ako izuzmemo prijetnje sankcijama o kojima već nekoliko mjeseci slušamo na sva zvona iz međunarodne zajednice.

Nakon sankcija koje su SAD uvele protiv Dodika, srpski član Predsjedništva BiH kao da se samo još više razgoropadio u svojim izjavama.

Danas smo u ulozi EU na prostorima BiH razgovarali sa istaknutim profesorom i akademikom Kemalom Hanjalićem, koji nam je prenio svoje viđenje o eventualnim sankcijama koje bi prema Miloradu Dodiku trebale uslijediti iz međunarodne zajednice.

Razgovor poslušajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana