24.1.2022. 9:00
"Dok gostuje na medijima u Federaciji priča jedno, a radi drugo. Evo da pitam ja sad ove Bošnjake ili Bosance, kojima je drag Nebojša Vukanović..."
Narodni poslanik Nebojša Vukanović večeras je u Podgorici branio "volju naroda" Crne Gore, kako je na protestima organizovanim u znak podrške vladi Zdravka Krivokapića ponovljeno nekoliko puta.

Vukanović je na zvaničnom blogu objavio i snimke sa protesta građana.

“I večeras su, četvrti dan za redom, ispred sjedišta Vlade Crne Gore u centru Podgorice organizovani protesti protiv namjere potpredsjednika Vlade i lidera URE Dritana Abazovića da sa svoja četiri poslanika u Skupštini Crne Gore sruši svoju Vladu, čiji je potpredsjednik, te premijera Zdravka Krivokapića. Građani su ogorčeni jer smatraju da to predstavlja izdaju naroda i velike pobjede nad Milom Đukanovićem i DPS-om izvojevane 30. 8. 2020. godine, a na koju se čekalo punih 30 godina“, naveo je narodni poslanik.

Vukanović je naveo kako su građani uzvikivali parole „izdaja, izdaja“ i „uzeo si pare Dritane“ aludirajući na “špekulacije koje se sve češće čuju da se tajno susreo i dogovorio sa Milom Đukanovićem da njegov DPS podrži manjinsku Vladu”.

“Također narod je razočaran činjenicom da uprkos najavama, velikim obećanjima i očekivanjima, Dritan Abazović nije uhapsio niti procesuirao nijednog krupnog političara niti funkcionera DPS-a i režima Mila Đukanovića, te da Vladu ruši nakon reformi i povećanja plata za 30%”, napisao je on.

Podijelio je i optužbe ministar finansija Spajića koji smatra da je Dritan iznevjerio i izdao narod te da zabija nož u leđa u ključnom trenutku, uoči lokalnih izbora u glavnom gradu Podgorici, te kada “građani počinju osjećati poboljšanje životnog standarda i reformi koje su preduzete”.

Ovim povodom našoj redakciji obratio se Adel Šabanović,  čovjek koji je u Srebrenici izgubio 22 člana porodice.

"Evo ja pitam one Bošnjake ili Bosance, eto kojima je Drag Draško Stanivuković, pa evo i Nebojša Vukanović, kojem sve smeta što stranci se miješaju u BiH. Vidimo  šta radi Stanivuković u Crnoj Gori i  da li vam sad jasno šta radi Vukanović, čiju volju naroda brani, za koga i protiv koga ?!Da je neko otišao od Bošnjaka u Novi Pazar ili u Crnu Goru kod Bošnjackog naroda, isti bi ga taj Vukanović prozivao, jer je to kao druga država. Gledajte vi nijemo, jer  za Vukanovića nema druge države, oni su navikli naučili ici u tuđe  države praviti nered, vidjelo se najbolje od 91 do 95 godine. Evo sad opet u Crnoj Gori", izjavio je Šabanović za naš portal, dodavši:

"Čiju volju naroda brani Nebojša, do kada će nas žrtve ponižavati, šta radi u Crnoj Gori? Sve vrijeme priča jedno, a radi drugo, i to dok je redovni gost medija u Federaciji.
dodao je Šabanović.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana