15.7.2021. 14:20
"Ljeto na Vilsu": Sa radom počeli sportski tereni za mali fudbal, košarku i odbojku na pijesku
Sinoć su u okviru događaja "Ljeto na Vilsu" sa radom počeli sportski tereni.

Samir Avdić, ministar kulture i sporta KS, je uručio košarkašku loptu načelniku Općine Novo Sarajevo Hasanu Tanoviću, čime je zvanično obilježen početak rada sportskih terena za mali fudbal, košarku i odbojku na pijesku, koje je organizator "Ljeta na Vilsu", firma SDC iz Sarajeva, uz podršku Općine Novo Sarajevo i ostalih partnera, postavila. 

Na otvaranju sportskih terena učestvovali su članovi Omladinskog kluba Željezničar, Košarkaškog kluba "BBY", Odbojkaškog kluba "Centar ORT" i Udruženja "Život sa Down sindromom" iz Sarajeva. 

Poseban značaj događaju dali su i košarkaški reprezentativci BiH koji su dali podršku sportskim igrama na Vilsonovom uz prisustvo trenera Vedrana Bosnića i saradnika.

Tereni će sve do oktobra biti na raspolaganju posjetiocima "Ljeta na Vilsu".

Podsjećamo, događaj "Ljeto na Vilsu" održava se na parkingu između zgrada Elektroprivrede BiH i Hotela Novotel – Bristol, uz Vilsonovo šetalište (Fra Filipa Laštrića bb), te je u sklopu događaja već postavljen "Carlsberg Beer Garden", u kojem su se tokom trajanja nogometnog prvenstva EURO gledale utakmice, a do kraja ljeta će u tom prostoru biti organizirani redovni muzički i brojni drugi zabavni programi. 

Ekipa Source.ba portala je sinoć prisustvovala događaju, a u prilogu pogledajte šta smo zabilježili.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Emir Preljević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana