17.8.2021. 18:12
"Samo im prave veću reklamu i pare. Sad će ta djeca još više da ih slušaju i napravit će medvjeđu uslugu da će ih oni moliti i da oni više neće htjeti ići u Srbiju"
Vijest koja je odjeknula jučer je da je sarajevskim reperima Jali Bratu i Buba Corelliju zbog incidenta na nastupu zabranjen ulazak u Srbiju.

Kako su naveli srbijanski mediji, otkazan im je i nastup na Music Week festivalu te će ih zamijeniti pjevačice Jelena Karleuša i Senidah.

Podsjetimo, u Srbiji je pokrenuta peticija da se sarajevskim reperima zabrani ulazak u ovu zemlju nakon incidenta koji se dogodio nedavno na njihovom nastupu u Nišu.

Buba i Jala su sa Inasom 31. jula nastupili u Nišu.

Dok je Inas pjevao svoj blok, jedan dječak je došao na binu nakon čega su ga, vjerovatno ljudi iz obezbjeđenja, gurnuli nazad među publiku, što se i vidi na jednom od snimaka.

Nakon toga zaletjeli su se među publiku za pomenutim momkom i, kako se vidi na snimku, jedan od momaka ga je odgurnuo i nekoliko puta udario.

Pomenuti dvojac se zatim oglasio saopćenjem putem društvenih mreža.

"Dragi moji, želim da se kratko osvrnem na događaj u Nišu. Ni moj kolega ni ja nismo bili prisutni na bini, što je javno potvrdio organizator i kao što se vidi na snimku. Bili smo u backstage-u i čekali svoj red. Jako mi je žao zbog nastale situacije i apsolutno osuđujem svaku vrstu nasilja. Voli vas brat", poručili su. 

Ovaj slučaj za Source.ba portal komentarisao je pjevač Šaćir Ameti.

"Ja ipak mislim da se tu krije nešto sasvim drugo. Oni su jako popularni i što se toga tiče, možda su broj jedan u regionu trenutno i sa svojim načinom života i sa svojim pjesmama, te načinom na koji se predstavljaju publici i kada ste na samom vrhu, na najvećem ste udaru, što sam i ja doživio, ali i što gledam kod ostalih starijih kolega, koji se nose s tim čitav život", kazao je Ameti na početku razgovora. 

Ističe da mu je jako žao što se to desilo, te smatra da to uopšte nije razlog da se oni na takav način diskriminišu. 

"Mislim da im samo prave uslugu i veću reklamu i pare. Sad će ta djeca još više da ih slušaju i napravit će medvjeđu uslugu da će ih oni moliti i da oni više neće htjeti ići u Srbiju. Žao mi je što se to tako dešava i da na takav način pokušavaju najveće zvijezde iz Bosne i Hercegovine da diskriminišu i to je stvarno žalosno, ali prave im uslugu i ja stojim iza toga, vrijeme će pokazati da je to tako i da će ih samo još više slušati", rekao je Ameti.

Novinar: Ajdin Balićevac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana