27.8.2021. 12:30
Michael Jordan u Hrvatsku donio tekilu u vrijednosti od 100.000 dolara, primorje obilazi u jahti čije je sedmično rentanje milion eura
Legendarni američki košarkaš Michael Jordan stigao je u Split krajem prošle sedmice, a pretpostavlja se da je jedan od razloga njegovog dolaska u hrvatsko primorje odmor.

Jordan je privatnim avionom sletio u Zračnu luku Resnik, te je izazvao pomutnju kakva se viđa samo kada dolaze ovako poznate osobe, prenijeli su hrvatski mediji.

U zračnoj luci čekala su ga tri kombija, a legendarni košarkaš Chicago Bullsa je zajedno s tjelohraniteljima krenuo put Splita.

Vožnja jet-skijem u Šibeniku

Legendarni NBA košarkaš Michael Jordan, viđen je u Šibeniku kako uživa u vožnji jet-skija.

Jordan hrvatsko primorje obilazi u jahti O'Pari, dugoj 95 metara, a njeno sedmično iznajmljivanje košta milion eura. 

Legendarni igrač Bullsa nije se mogao lako sakriti, te je privlačio mnogo pažnje, a posjetio je i Nacionalni park Krka. 




AS: Jordan troši novac od Messijevog transfera u PSG

Vijest o Jordanovom provodu u Hrvatskoj prenijeli su i strani mediji, a španski "AS" je posebnu skrenuo pažnju na jednu činjenicu.

Španci pišu kako Jordan sad uglavnom troši novac zarađen od transfera Lionela Messija u PSG. Naime, poznati brend Nike od 2018. opskrbljuje pariški klub, i to uz Jordanov brand (Air Jordan), a PSG je u samo nekoliko dana prodajom Mesijevih dresova zaradio više od 120 miliona eura.

Bivšem košarkašu Čikago Bulsa pripalo je pet posto od tog iznosa, što znači da je zaradio oko sedam miliona eura.

 

Pometnja na Hvaru

On i supruga Yvette Prieto rijetko silaze s luksuzne jahte, pa su skrenuli mnogo pažnje na sebe kada su to učinili na Hvaru.

Prilikom posjeta jednom poznatom restoranu okružili su ih brojni obožavatelji te je nastala poprilična gužva, piše Index Magazin.

Jordan nije izigravao veliku zvijezdu te se strpljivo fotografisao s ljudima, a nekima je dopustio i da ga zagrle. U restoranu je sjedio na kamenoj ogradi i nije mu smetalo što su se ispred okupili ljudi koji su ga gledali i fotografisali.

Tekila u vrijednosti od 100.000 dolara

Jordan je i u Splitu privukao mnogo pažnje, te su se prolaznici okupili ispred njegove jahte.

Međutim, nije mu to smetalo, čak je bio dobro raspoložen, te je mahao turistima koji su mu aplaudirali sa Zapadne obale, a cijelo vrijeme je u ustima držao cigaru, piše "Slobodna Dalmacija".

Legendarni košarkaš je sa sobom donio 25 boca Clase Azul Plata tekile. Samo jedna boca košta 4.000 dolara, što znači da je Jordan u Split donio samo tekile u vrijednosti 100.000 dolara.

Novinar: Ajdin Balićevac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana