31.8.2021. 15:10
"Ako hoćete da snimite bilo šta što će se zapaliti ili eksplodirati, biti poplava, praviti vještačku kišu, mi nemamo ljude ovdje za to"
Filmski radnik, odnosno snimatelj, Faris Dobrača govorio je za Source.ba portal.

Dobrača je radio na velikom broju filmova kao što su "Quo Vadis, Aida?", "Koncetriši se, baba",  "Ne ostavljaj me", "Muškarci ne plaču", "Scream for Me Sarajevo", "Na putu", "Duhovi Sarajeva", "Teško je biti fin", te mnogim drugim, ali i serijama: "Lud, zbunjen, normalan", "Crna hronika"...

Sa njim smo razgovarali o statusu i položaju filmskih radnika u Bosni i Hercegovini, intenzitetu posla, ulaganjima u filmsku industriju u našoj državi..

U nastavku poslušajte i pogledajte cijeli razgovor sa Farisom Dobračom.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana