5.9.2021. 11:35
"Duškova sobica je bila oblijepljena mojim posterima, a na kraju balade oženio se ženom s postera i napravio joj dvoje djece. Divna i dirljiva priča"
Turski mediji prenose kako je ključnu ulogu u transferu Miralema Pjanića u Bešiktaš imao srbijanski nogometaš Duško Tošić.

Riječ je o iskusnom nogometašu koji je tri godine nosio dres Bešiktaša, ali je trenutno bez kluba nakon što se rastao s Kasimpašom.

Ipak, to ga nije spriječilo da, prema navodima turskih medija, odigra ključnu ulogu u prelasku Miralema Pjanića u Bešiktaš.

Naime, iskusni srbijanski nogometaš je bio u kontaktu s Pjanićem i nagovorio ga je da pređe u Bešiktaš. Također, Tošić je ubrzao posao.

Ko je Duško Tošić?

Duško Tošić rođen je 19. januara 1985. godine u Zrenjaninu. Svoju fudbalsku karijeru započinje u lokalnom klubu Proleter Zrenjanin.

Nakon sjajne omladinske karijere prelazi u OFK Beograd kako bi nastavio sa razvijanjem svoje karijere. OFK Beograd Tošić je donio mnogo lijepih trenutaka nije mogao imati kvalitetniju atmosferu za napredak.

Četiri godine je proveo u OFK Beogradu prilikom kojih je ostvario 80 nastupa i
postigao šest golova sa pozicije stopera / lijevog beka. Europa je polako primjećivala Tošića je mu je falio još jedan transfer u Europski klub kako bi veliki klubovi uvidjeli da sa Tošićem nema rizika.

Potraga za slavom i odlazak iz Srbije

Tošič napušta OFK Beograd 1. januara 2006. godine i odlazi u francuski FC Sochaux. Sochaux je platio 1.8 miliona eura za usluge Tošića, te je bilo potrebno samo 49 utakmica da Tošić osvoji svoj prvi trofej. Naime u 2006/2007 sezoni kada PSG nije dominirao francuskom ligom, sjajni Souchaux je uspio da iznenadi sve i podigne Kup Francuske.

Naravno sjajni nastupi u francuskoj ligi privukli su pažnju većih klubova u europi, te Tošić odlučuje da napusti Souchaux i preseli se u Njemačku kako bi igrao za Werder Bremen. Može se samo reći da je prelaz iz Souchauxa u Bremen bio totalni debakl. Samo što je stigao sve je bilo sjajno i Tošić je igrao, međutim nakon iskazivanja želje da igra za Srbiju na Olimpijskim igrama 2008. godine, trener Tošića odbija i zabranjuje mu da napusti klub.

duško tošić biografija

Od tog dana odnos između Tošića i tadašnjeg trenera Werder Bremena Thomasa Schaafa ide nizbrdo. Tošić dobija sve manje i manje minutaže i njegova karijera u Njemačkoj privela se kraju. Ipak u svojoj prvoj sezoni uspio je da doprinese svom timu i da podignu trofej DFB Pokala kao i da dostignu finale Kupa UEFA koje su nesretno izgubili.

Nakon što je shvatio da nema povratka u prvi tim Bremena Tošić potpisuje za Portsmouth 12. februara 2010. godine, međutim zbog finansijskih problema u kojima se nalazio Portsmouth Tošić je izostavljen iz protokola registracije za Premier ligu i nije mogao da igra niti jednu utakmicu.

Portsmouth mu je pronašao posudbu u QPR međutim Tošić nije bio zadovoljan i napravio je samo 5 nastupa za engleski klub.

Shvatio je Tošić da mu je potrebna stalna minutaža, a nakon skandala u Bremenu i Portsmouthu došli su novi igrači i mlađi igrači koji su bili prioriteri klubova u Europi, stoga je odlučio da se vrati u Srbiju.

U 2010. godini potpisuje za Crvenu Zvezdu ugovor na tri godine. Napokon uživa u redovnoj minutaži i velikoj ulozi u timu. Sezona 2011/2012 donijela je Tošiću treći trofej u karijeri kada je Crvena Zvezda osvojila Kup Srbije. Sve u svemu vrijeme provedeno u Crvenoj Zvezdi donijelo mu je stabilnost i povratak na pravi put.

Ponovo su klubovi širom Europe spominjali Tošića i tražili njegove usluge, Tošić se odlučio za relativno sigurnu opciju i potpisao je ugovor sa Real Betisom, ali radilo se o dvogodišnjoj posudbi sa opcijom kupovine za stalno.

Nije prošla ni puna sezona u Betisu, a Tošić se vratio u Zvezdu sa samo jednom odigranom utakmicom. Naime Betis nije ispunio obećanja o minutaži koju je dao Tošiću, te Dušan nije htio da čeka, vratio se u Zvezdu i završio sezonu.

Vrijeme provedeno u Crvenoj Zvezdi podiglo je reputaciju Tošiću, međutim sa 27 godina opcije su mu bile ograničene, ipak turski klub Genclerbirlig mu daje priliku. Tošić zvanično postaje igrač Genclerbirliga 7. jula 2012. godine, te ostaje tri godine upisuje 94 nastupa.

Sjajne tri godine Tošić je imao u Gencerbirligu, mnogo je doprinio svom timu i smatran je kao jedan od najboljih igrača u ligi. Statistika koju je ostavio iza sebe govori o sposobnosti Tošića koji je sa pozicije lijevog beka/stopera postigao 2 gola i upisao 13 asistencija.

Nakon tri kvalitetne godine u Gencerbirligu, Tošić prelazi u Besiktas gdje uživa u najboljem periodu svoje karijere. Zbog činjenice da poznaje ligu i klubove, Tošić se nije morao privikavati te je samo nastavio svoju sjajnu formu.

Zajedno sa Besiktasom uspio je da osvoji dvije uzastopne titule Super lige u 2015/2016 i 2016/2017 sezoni. Također u dresu Besiktasa odigrao je i osminu finala Lige Prvaka, što je sigurno još jedan uspjeh koji se pripisuje Tošiću.

Brak sa Jelenom Karleušom

Kada se 8. juna 2008. pjevačica Jelena Karleuša udala za sedam godina mlađeg fudbalera Duška Tošića, malo je onih koji su vjerovali da će ovaj brak opstati.

Jelena, koja je prethodno provela godinu dana u braku s Bojanom Karićem, već je imala status zvijezde, dok je Duško tek započinjao sportsku karijeru. Fudbaler je bio vrlo uporan da osvoji djevojku čijim posterima je bila oblijepljena njegova soba kada je imao 16 godina.

"On je neko ko je stvarno iz najteže moguće socijalne priče dodirnuo zvijezde. Odrastao je u domu jer su njegovi roditelji bili mnogo siromašni. Rano je počeo da trenira fudbal u 'Proleteru' iz Zrenjanina. To mu je bio bijeg iz doma. Sa 16 godina prešao je u 'OFK Beograd'. Naknadno sam saznala od njegovih drugara iz OFK-a da je ta sobica u kojoj je on živio bila oblijepljena mojim posterima. Na kraju balade, on se oženio ženom s postera i napravio joj dvoje djece. To je divna, dirljiva priča", otkrila je Karleuša svojevremeno.

Tog juna prije 13 godina par se zakleo jedno drugom na vječnu ljubav, a o bajkovitom vjenčanju organizovanom do detalja po želji trudne mlade (a koje je po procjeni medija koštalo 100.000 eura), Karleuša je svojevremeno izjavila:

"Oduvijek sam sanjala o predivnom, romantičnom vjenčanju, pa je i bilo očekivano da moja svadba bude kao iz najlepših Disneyevih bajki".



Par je ubrzo dobio kćerkicu Atinu, a godinu dana kasnije i Niku.

Iako ih je spojila velika ljubav, ona nije prošla bez trzavica. Iza Jelene Karleuše su dvije teške godine tokom kojih je izgubila majku Divnu, ali se i borila da sačuva brak. Nedavno je istakla da joj ipak smeta tolika medijska pažnja vezana za njen emotivni život i da neke stvari želi da sačuva za sebe, a da je jedino važno da ona i njen suprug zajedno odgajaju kćerke.

"Dugo sam ćutala. Čekala sam da jedan strašan period ostane iza mene. Ne samo ova godina, već i prethodna. Život ti nikad ne da ono što ne možeš da izdržiš. Ja sam izdržala, ali nažalost, sve to je mnogo uticalo i na moju porodicu i na moju majku koja je usred toga preminula", rekla je Jelena u jednoj emisiji kada uslijed naleta emocija nije uspjela da zadrži suze.

Raskid Jeleninog ugovora s Grandom

Srbijanski mediji pišu kako Jelena Karleuša u novoj sezoni popularnog showa Zvezde Granda koja počinje 18. septembra više neće biti članica žirija u kojem je provela šest godina jer se, navodno, nije uspjela dogovoriti oko iznosa honorara.

"Dragi moji, odlučila sam da je vrijeme da se pred novi album povučem iz Zvezda Granda i u skladu s tim na svoju inicijativu, još 28. junaove godine sam obavijestila Grand produkciju i raskinula ugovor. Ovo odluku sam donijela najprije kako bih se maksimalno posvetila izlasku i promociji novog albuma koji dolazi. Od tada do danas bilo je pokušaja da nađemo načina i uvjete da nastavim sa snimanjima. Međutim, nismo uspjeli da se dogovorimo. Ko su novi članovi i kako će takmičenje izgledati dalje, nije pitanje za mene. Želim im svu sreću", napisala je pjevačica na društvenim mrežama.

Naime, Jelena Karleuša naredne sezone neće biti među članovima žirija u „Zvezdama Granda”, a kako je sama navela, tu odluku je donela kako bi se posvetila predstojećem koncertu Music Week – u, ali i promociji novog albuma. Ipak, Jelenine fanove zanimala je još jedna stvar – gdje je Duško Tošić u ovako važnim trenucima?

Sudeći po objavama na Instagramu, Jelena Karleuša i Duško Tošić na kratko su se razdvojili, budući da je fudbaler neposredno pred Jelenin koncert na Ušću otputovao u Istanbul. Razlog njegovog odlaska javnosti nije poznat, ali mnogi veruju da je riječ o pripremama za početak fudbalske sezone. Šta je zapravo istina, vrijeme će pokazati, ali je evidentno da u njenim teškim trenucima, ne želi da provodi vrijeme sa njom.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana