5.9.2021. 17:53
"Osiguranje je tražilo da uklonim zastavu s ljiljanima, kada sam pitao koji je razlog rekli su mi da su dobili naredbu odozgo"
Admir Karabeg, predsjednik i vođa navijača "Ljuti Krajišnici", sa nekoliko svojih kolega bio je sinoć na tribinama stadiona Bilino polje, gdje se odigrao prijateljski meč između BiH i Kuvajta.

Mnogo pažnje skrenuo je video koji je Karabeg postavio na svom Facebook profilu, a na kojem on, dok utakmica traje, objašnjava šta se sve dešavalo zbog zastave s ljiljanima koja je očito nekome zasmetala, a koju je Admir postavio na ogradu. 

Admir Karabeg je danas govorio za Source.ba portal o sinoćnjim dešavanjima na utakmici s navijačke strane.

"S navijačke strane vidjeli ste da je odziv navijača minimalan bio, to se znalo već u startu, pošto su provokacije već duže vremena što se tiče Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i tako tih nekih mjera, tako da smo mi došli u veoma malom broju na utakmicu i ispoštovali smo to što su nam rekli da se ne mogu unositi rekviziti, baneri, transparenti itd", kazao je on na početku razgovora.

Ističe da su sve to ispoštovali, da ništa nisu unijeli, te da su ušli na stadion sasvim normalno.

"Sjeli smo, razdvojili se, pošto je bilo dovoljno mjesta da bi držali razmak, s tim kad je počela utakmica ili bolje rečeno kad je počelo intoniranje himne, mi smo podigli zastavu sa ljiljanima, kao što je naše obilježje, mi na majicama isto imamo grb s ljiljanima, koji nikog ne vrijeđa, znači nema ništa nacionalno itd. Podigli smo zastavu u toku intoniranja himne koju sam ja kasnije objesio na ogradu, kao što je viđeno i objesio sam navijačku duksericu 'Ljutih Krajišnika' i to je stojalo na ogradi i nakon nekih možda tri, četiri minute momci iz obezbijeđenja su me pozvali na razgovor i bili su stvarno prijatni, ne mogu ništa loše reći i profesionalno su odradili svoj dio posla i opomenuli su me da skinem zastavu sa ograde, što ja nisam učinio i nisam htio to da uradim jer sam pitao koji je razlog, oni su samo rekli da su dobili naredbu odozgo", rekao je predsjednik Udruženja "Ljuti Krajišnici".

Naglašava da od koga god da dolazi naredba da nema apsolutno nikakvog smisla.
 
"Da li je to NSBiH ili su pojedinci, oni su otjerali iskrene navijače bukvalno sa stadiona. Da se primjetiti da nema više one euforije, nema više onih kortea koje smo pravili. Otjerali su ljude koji su davali zadnju marku za ulaznicu. Ja znam ljude recimo iz svog Udruženja koji su davali posljednju marku za tu ulaznicu da bi došli taj dan na utakmicu da podrže reprezentaciju. Čak šta više, jedno vrijeme smo bili izrevoltirani i od strane fudbalera koji se nisu udostojili da poslije utakmice barem pozdrave te navijače. Ne tražimo ništa, ali jedno mahanje ili jednostavno da se priđe tribini momcima mahne ili dadne kratki aplauz, ja mislim da bi to bilo nešto najmanje što se može uraditi", izjavio je Admir u razgovoru za Source.ba portal.

Dalje je naveo da je momku iz Bihaća koji je bio s njim, a koji je imao bijeli originalni dres bh. reprezentacije u kojima su reprezentativci sinoć nastupali, rečeno na ulazu da se navijački rekviziti ne mogu unositi u stadion, te da je ušao na utakmicu samo zato jer je imao "neutralnu" duksericu kod sebe.

Novinar: Ajdin Balićevac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana