19.10.2021. 9:05
"Pored mene harmonikaš ne bi ušao u Predsjedništvo, nema sile. Ne mogu da vjerujem da neko ko čuva Predsjedništvo nije imao petlju da stane pred čovjeka koji u zgradu hoće da uđe sa harmonikom i tamo pravi cirkus"
Veliku pažnju je jučer izazvao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kada je u instituciju koje je član, doveo harmonikaša i na taj način ispunio "obećanje" što je dao krajem prošle sedmice.

O jučerašnjem cirkusu u zgradi Predsjedništva BiH za Source.ba portal govorio je penzionisani policajac Dragan Mioković. 

"Ono što je meni recimo da ne budem patetičan, ali nevjerovatno, ne mogu da vjerujem da neko ko čuva to Predsjedništvo nije imao petlju da stane pred čovjeka koji u Predsjedništvo hoće da uđe sa harmonikom i tamo pravi cirkus, meni to nije jasno. Da opet ne bih zvučao patetično, pored mene bi prošao. Kratko i jasno", kazao je Mioković na početku razgovora.

Kako dalje navodi, ispod časti i nivoa mu je to komentarisati, te da je komentarisanje tog čina cilj onoga koji je taj cirkus proveo i da ga prema njegovom mišljenju treba lišiti zadovoljstva komentara.

"Mene zanima, ako već pričamo o institucijama i zgradi Predsjedništva BiH, opet bez imalo patetike, koja se branila krvlju, ginuli ljudi da ne dozvole da neko nepoznat uđe u Predsjedništvo. I sad ja imam uniformu i značku i imam ovlaštenje da čuvam to Predsjedništvo, i on ulazi pored mene sa harmonikom. Ne bi prošao, nema sile. On sa harmonikom ne može u Predsjedništvo", zaključio je u današnjem razgovoru za Source.ba portal penzionisani policajac Dragan Mioković.

Novinar: Ajdin Balićevac 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana