24.11.2021. 18:30
Rudari prekinuli proteste i otišli svojim kućama, ali im je prije toga Dubioza kolektiv priredila "špicu" i bar nakratko izmamila osmjeh na lica
Radnici iz sedam rudnika u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine, koji posluju u okviru Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, nezadovoljni svojim položajem protestovali su dva dana ispred zgrade Vlade FBiH, ali su danas poslijepodne donijeli odluku o prekidu protesta iako njihovi zahtjevi još nisu ispunjeni.

Rudari se vraćaju kućama, ali su poručili da neće nastaviti proizvodnju uglja do daljnjeg.

Ipak, prije nego što su otišli kućama, za rudare u znak podrške je mini koncert napravila grupa Dubioza kolektiv, a rudari su ih s oduševljenjem dočekali, te su im bar nakratko uspjeli izmamiti osmjeh na njihova promrzla lica. 

Ono što je zanimljivo je da su članovi Dubioze kolektiv i rudari u zanosu pjevali stihove "Fadile j**i se, i ti i Vlada Federacije" između svake pjesme.

Ekipa Source.ba portala je bila na licu mjesta, a u prilogu pogledajte šta je naša kamera zabilježila.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana