24.12.2021. 12:57
"Na kuću su mi bačene dvije bombe i neka dva koktela. Nermin Muzur mi je dolazio. Nikad nisam uradio ništa što nije po zakonu"
Ispred kuće vijećnika SDA u Općinskom vijeću Ilidža Mahira Lokvančića jučer su pronađene eksplozivne naprave. Lokvančić stanuje na području Općine Ilidža u naselju Hrasnica.

U razgovoru za Source.ba portal je kazao da su bačene dvije bombe i dva koktela.

"MUP radi svoj posao, ne znam šta bi mogao biti motiv. Nisam u zavadi ni s kim, nikoga nisam oštetio, nikoga nisam uvrijedio, nikome ništa dužan nisam ostao, živim normalan život, radim na poslu šta radim. Zaista ne znam", kazao je Lokvančić.

Ističe da je rodbinski, komšijski i prijateljski vezan skoro sa svim vijećnicima, te da je dobio pozive iz svih stranaka, te da ga je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur posjetio. 

"On je komšija moj, on je rastao uz mene. Moje političko djelovanje nikada nije bilo usmjereno ni protiv koga, nego sam ponosno uvijek bio lokal patriota i od rata i u ratu. Težio sam da opravdam povjerenje građana. Peti mandat sam već vijećnik, nije to mali period dobivanja povjerenja ljudi. Stvarno, ne mogu da zamislim šta bi mogao da bude motiv. Spreman sam, što se kaže, bilo kome ko ima nešto da sumnja, da sam mu bilo šta nažao učinio ja sam spreman javno, pred TV kameru sa svakim da se suočim. Nisam uradio nikad ništa što nije po zakonu, ne znam kako da objasnim, pod stresom sam. Ja sam preživio rat", rekao je u današnjem razgovoru za naš portal vijećnik Mahir Lokvančić.

Novinar: Ajdin Balićevac

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana