23.1.2023. 17:10
Provjerili smo kako su očišćene ulice u glavnom gradu BiH
Stanovnici glavnog grada Bosne i Hercegovine nerijetko se žale kako ulice nisu dovoljno očišćene, zbog čega je kamera Source portala izašla i provjerila stanje na terenu.

Kada su u pitanju glavne saobraćajnice u Sarajevu, one su uglavnom očišćene i vozači nemaju problema. Problematični su dijelovi koji namijenjeni pješacima i oni su slabije očišćeni. 

Inače, za čišćenje javnih površina zadužena je Zimska služba KJKP „Rad“ koji su naveli da će Zimske službe u narednom periodu biti fokusirane na sprečavanje poledice i popravljanje stanja na saobraćajnicama. 

Na terenu su 44 vozila koja su angažirana na čišćenju i posipanju saobraćajnica posipnim materijalom, te 130 radnika koji ručno čiste pješačke prostore - trotoare, mostove i druge javne površine koje koriste pješaci. 

U noćnoj smjeni na terenu je sinoć bilo angažirano 90 radnika na ručnom čišćenju trotoara, stepeništa, mostova i drugih javnih površina koje su uvrštene u zimsko održavanje, naveli su iz KJKP „Rad“. 





Novinar: Aldina R. 
Snimatelj i montažer: Nein Mustafić 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana