19.4.2019. 17:54
"Ona sa zubima iz Naše stranke je protestovala i ništa nisu uradili. Ne žive oni ovdje, nego ja. Ovdje sam se ja igrao"
Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Centar u Sarajevu usvojen je Nacrt odluke o izgradnji zgrade u parku Hastahana, uprkos protivljenju građana i struke .

Zbog toga su građani za nedjelju najavili protestni skup, simbolično u 5 do 12 sati.

Iz Općine pak tvrde da će 89 posto površine ostati park, a na jendom dijelu će biti izgrađen objekat.

Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradski centar Marijin Dvor - lokalitet Hastahana će biti upućen na javni uvid, a nakon toga na javnu raspravu za koju će biti pripremljena i 3D prezentacija, te svi neophodni podaci uključujući i način rješavanja toka saobraćaja.

Protiv ove odluke glasali su jedino Klub vijećnika Naše stranke i dvojica vijećnika SDP-a Feđa i Benjamin Isović.

Za Source je ovo ovoj temi govorio Memo Haljevac, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar. Najavu razgovora možete vidjeti u videu iznad, a cijeli razgovor možete poslušati sutra na našem portalu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana