17.5.2019. 13:04
Ljubavna priča "Kretena i izdajnika": Zar da zaboravimo šta smo stekli, zar da se odreknemo svega
Nakon što su jedan mandat potrošili na politička prepucavanja i donijeli nekoliko pogubnih zakona po stanovnike BiH, lideri SBB-a i SDA su ponovo u koaliciji, jer su valjda shvatili da četiri godine nije dovoljno da se naprave vikendice, hoteli, automobili, zaposli rodbina.

Svaka normalna osoba, kazala bi kako poslije riječi koje su jedan drugom uputili, Bakir Fahri da je izdajnik, a Radončić Izetbegoviću da je kreten, mogu ponovo u koaliciju.

No, oni su ponovo u ljubavi. Htjeli mi to ili ne. Riječi su samo riječi, djela su važnija. A tu su istomišljenici. Barem smo to vidjeli po donošenju zakona koji idu njima u korist.

Odavno nam je Dodik naglasio da se čeka Radončić kako bi se formirala vlast i da ima poziciju, no živjeli smo u nadi da barem jedno od SBB-ovaca govori istinu. Međutim, izađe tako Arapovićka pred binu, iako je nama u ranijim intervjuima kazala da nema apsolutno nikakve šanse da SBB više ikada sa SDA bude partner, i reče da su shvatili kako života bez vlasti nema i potvrdi Dodikovu izjavu. Pa recite opet da Dodik priča u prazno. 

Saopšti nam potpredsjednica SBB-a da ne ulaze u koaliciju zato što su počeli da se raspadaju kao stranka i što su izbori pokazali da nemaju nikakve šanse da vode državu, već kao spasioci.
Ne ulaze radi ličnih interesa nego da nama bude bolje. Da nam obezbjede radna mjesta, sigurnost, bolje zdravstvo, pravednije zakone i pravo na život dostojan čovjeka. Kako sam shvatio, u prethodnom mandatu su započeli sa procesom, pa sada planiraju da realizuju neke važne stvari po pitanju naše budućnosti. 

Vele, ne može preko noći. Treba strpljenja. U svakom braku ima trzavica, jer da ih nema bilo bi monotono i stalno bi se mislilo na probleme koji nas okružuju. Upravo zato su lideri stranaka od samog početka prošlog mandata krenuli da svoj brak učvršćuju prepirkama.

Prisjetimo se kako je krenula romansa između SDA i SBB-a, samo po naslovima koje je naš portal objavio tokom njihovog vrijednog rada. 

Kada su zvanično sopštili da su u vezi, Bakir je izašao pred javnost sa rečenicom 'Radončić i ja interes države stavili smo na prvo mjesto'. 

Odmah se vidjelo da nešto smrdi. Ne može to biti idealno. Nijedna ljubav nije bez ljubomore i borbe za dominaciju. 

Potvrdi nam to i Fahrudin ubrzo 'Nema svađe SDA-SBB, ima svađe Radončić-Izetbegović'

Pitali smo se 'Zbog čega se svađaju Izetbegović i Radončić?' 

Izetbegović odgovara da mu se ne dopada što 'Među običnim ljudima Radončića sve češće nazivaju novim Sejdom Bajramovićem'

Na ovaj njegov ispad, Radončić uvrijeđeno 'Bakir je kreten'. Poslije ovog tišina. Čudno. 

Pitamo se 'Zašto Izetbegović neodređeno i mlako reaguje na Radončićeve izjave?'

No, otkri nam Fahrudin odmah 'Zašto nikada nije objasnio ništa o tome da je Ramiza Delalića sumnjičio da je minirao mezar Alije Izetbegovića'

Već je ljubav na klimavim nogama, ali nemoj da selo zna, pa 'Izetbegović pozdravio puštanje Radončića iz pritvora'.

No Radončić ne odustaje, 'Koalicija da, ucjene ne. Neka Bakir Izetbegović povuče prvi potez'.

Iz SDA rekoše da zbog vlastite nesposobnosti Radončić svakodnevno blati SDA i Bakira Izetbegovića, koji kaže 'Neka Fahrudin Radončić napusti više od 1.000 pozicija'

Kada je ovaj shvatio šta da je vrag odnio šalu i da je u vezi najvažniji kompromis i razumijevanje, on spusti loptu.  

No, vidjelo se da je ta ljubav na klimavim nogama. Jesmo li mi krivi, jesu li se toliko dali, otvorili jedan tunel i jedan trotoar, to je isrpljujuće. 

I oni su, činilo se, shvatili da njihova ljubav ima posljedice i po druge, jer su tako glasovi pokazali, pa odmah nakon novih izbora iz SBB-a poručiše 'Nismo zainteresirani za učešće u vlasti'. 

Tako je Radončić svakog dana, dok u sebi moli Boga da se veza i ljubav obnovi, jer raskid zaista zna biti bolan,  posebno ako se radi o burnoj i strastvenoj avanturi, ponavljao 'Trebam li skočiti s tornja da dokažem da nas učešće u vlasti ne zanima'

Neće da se pomiri i kaže  'SDA nas je molila da uđemo u vlast. Pucaju po šavovima, sve su nasilniji i bezobrazniji'. 

No, kada ga je Bakir podsjetio na sve što su imali, stekli i prošli zajedno, i upitao da li je lud da se tako lako odrekne svega, Farudin se smekša i reče da Bakir nije kreten, da će obnoviti vezu i dati još jednu priliku ljubavi. Brak je stub, pa poručiše 'Interes države stavili smo na prvo mjesto'

Piše: Alen Avdić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana