7.6.2019. 10:49
"Nastavniku otkaz, sankcija onom ko ga je primio, a policija da utvrdi ko je napravio diplomu"
Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo potvrdila je da su tokom provjere diploma uposlenika u obrazovnim institucijama, otkrili nekoliko falsificiranih diploma.

Ne bi tu bilo ništa čudno, da se ne radi o obrazovnim institucijama, ustanovama koje odgajaju našu djecu i uče ih onom što će im biti vodilja u životu.

Najstaršnije i najzabrinjavajuće od svega je što je otkriveno da je nastavnik matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu imao krivotvorenu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Naime, Prirodno-matematički fakultet u svojoj arhivi nije pronašao diplomu. Škola je odmah slučaj predala Tuzilaštvu i radi na tom predmetu. Nastavnik matematike je imao plaću od 1.165,50 KM.

Dakle, najvažniji predmet u školi je doveden do ismijavanja. 

Nije smiješno. Uopšte. Svi bismo se trebali uključiti i obratiti malo pažnju na našu djecu i posebno na one koji im predaju, pa svaku nelogičnost bolje sagledati.

Navodi se da je i jedna nastavnica iz škole u Ilijašu  također imala krivotvorenu diplomu i protiv nje se vodi sudski postupak.

O ovoj temi razgovarali smo s prefosorom Damirom Marjanovićem sa Burch univerziteta.

(Alen Avdić) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana