12.6.2019. 15:47
Nema posla i para, a svi odoše na more: Treba otići na ljetovanje, pa makar na kredit
Iako smo donedavno imali velike količine kiše i hladno vrijeme, samo nekoliko sunčanih dana je bilo dovoljno da postanemo nervozni i ljuti priželjkujući novo osvježenje.

Najbolje smo to vidjeli danas na ulicama Sarajeva, gdje smo pokušali saznati od građana gdje će to ljetovati i hoće li odmore iskoristi za posjetu moru.

Ljudi su uglavnom bježali od kamere sa izgovorom da im nije ni do čega od vrućine, ili su tražili klupe ispod drveta kako bi predahnuli.

Tek nekolicina je bila raspoložena podijeliti s nama svoje planove za ljetne odmore. 

Uglavnom, većina ide na more. Najčešće je u pitanju Hrvatska. Kažu da nije lako, ali za odmor se nekako pronađu sredstva.

I ovaj put potvrdili su tezu da će Bosanac otići na odmor pa makar morao podići kredit. 

Dakle, iako se stalno kao tema nameće nezaposlenost, odlazak mladih u inostranstvo, neimaština, odmori pokazuju, kao što smo se uvjerili i za Novu godinu, da ćemo novac za ljetovanje uvijek pronaći.
Poslušajte šta kažu Sarajlije u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana