21.6.2019. 13:32
Osam policajaca na starca! "To je plod patologije i šizofrenije ljudi iz vrha MUP-a"
Šokantan video gledamo iz Banjaluke, gdje nekoliko policajca na brutalan način hapsi i sankcioniše starijeg čovjeka.

Policija je sinoć na Trgu Krajine uhapsila Brunu Batinića, državljanina Švedske, nakon što je razgovarao sa članom grupe Pravda za Davida Ozrenom, jer je odbio da policiji pokaže lične dokumente.

Navodi se da je šezdesetšestogodišnji Bruno Batinić stigao iz Švedske na odmor u Banju Luku i sa suprugom Snježanom izašao u šetnju. 

U parku između hrama Hrista Spasitelja i Palate RS-a stao je da porazgovara sa aktivistom grupe "Pravda za Davida" Ozrenom Perduvom.

To je, kako navodi novinar Slobodan Vasković, bio dovoljan razlog policiji da priđe Batinićima i legitimiše ih.



Navodno je Bruno odbio da kaže svoje ime i prezime, tražeći od policajaca obrazloženje zbog čega od njega traže da pokaže lične dokumente. 

Odmah su šestorica policajaca opkolili  Brunu i Snježanu, te čovjeka oborili na beton i stavili mu lisice na ruke, a potom strpali u maricu.

O ovom slučaju razgovarali smo sa Draškom Stanivukovićem iz Banjaluke, političarom i aktivistom iz ovog grada.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana