5.8.2019. 14:26
"Kaže 'Ja sam ga probo nožem u srce', ja se naježila a on ne doživljava ništa. Priča kao o filmu koji je gledao"
Sinoć je na pet automobila i nekoliko porodičnih kuća Bošnjaka u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf – Uskopljen nepoznata osoba, ili više njih, ispisala uvredljive grafite.

Na jednom od automobila napisano je "Bit će još Srebrenica", nacrtani su kukasti križevi, a tu je i prijeteća poruka "Neće ostati balija - Uskoplje". 

Ovaj slučaj je prijavljen policiji, a sa događajem je upoznat dežurni tužilac koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatirati da događaj najvjerovatnije ima obilježja krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Ovakve incidente možemo vidjeti veoma često u našoj zemlji, posebno u povratničkim mjestima, a najčešće se radi o mlađim osobama koje nisu ni bile rođene u ratu, niti znaju bilo šta o tome.

Šta mlade tjera na ovakvo ponašanje pitali smo psihologa Jasminu Dizdarević, a šta nam je kazala poslušajte u priloženom videu iznad.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana