13.8.2019. 19:05
Zašto čekate ispred "Vranduka", snimili smo put kojim možete izbjeći haos
Znam da će jedni kazati kako su sada gužve manje i da se ne čeka satima, ali smatram da je bolje voziti 15 duže nego čekati 15 minuta na plus 35 stepeni.

Već mjesecima traju radovi na tunelu ''Vranduk'' na putu M17 Zenica-Nemila,  te su tako stvorne velike kolone vozila isred tunela.

Svakog dana vozači znaju čekati i po nekoliko sati kako bi došli do određene loakcije, a posebno je to teško onima koji se zapute sa malom djecom ili bolesnima.

Neću izostaviti ni dostavljače i autoprevoznike koji zbog neodgovornosti drugih ispaštaju svakog dana.
Vjerovatno ste čuli za alternativni put, ali i on je u više navrata popravljan tako da ni tom opcijom niste baš profitirali.

Kako je sve u našoj državi neorganizirano, tako smo u istom periodu imali i radove na oba puta, što je ljude dovodilo do bijesa.

No, lokalno stanovništvo zna putne prvace kojima su vješto izbjegavali gužvu kod Vranduka,  a koje su i nam pokazali.

Vozio sam se tim alternativnim putem i zabilježio telefonom smjer kako bi i vama olakšao, ukoliko već niste znali da postoji.

Siguran sam da oni koji svaki dan putuje tim prvacem su već pronašli način da dođu do lokacije na koju su se uputili, ali vjerujem da ima vas koji ne znate ovaj dio BiH i sa djecom ćete čekati satima ispred tunela.

Znam da će jedni kazati kako su sada gužve manje i da se ne čeka satima, ali smatram da je bolje voziti 15 duže  nego čekati 15 minuta na plus 35 stepeni.

(Alen Avdić)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana