15.8.2019. 18:59
Direktoru OSA-e se poništava diploma!: Kandidat je imao validnu diplomu, odgovornost je na fakultetu
Inspektorat Republike Srpske donio je rješenje kojim je naložio poništavanje fakultetske diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osmana Mehmedagića.

Kako je nevedeno iz Inspektorata RS-a , rektoru Univerziteta za poslovne studije u Banjoj Luci Radovanu Klincovu naređeno je da poništi diplomu izdatu Osmanu Mehmedagiću. 

Naređeno je i da se u Službenom glasniku RS-a diploma izdata na ime direktora OSA-e proglasi ništavnom. 

Navodno, uvidom u matične knjige i drugu predočenu dokumentaciju utvrđeno je da je imenovanom odobren upis na treću godinu fakulteta i priznata diploma o završenom studiju za sticanje više stručne spreme na Pravnom fakultetu u Sarajevu, međutim mišljenja o priznavanju diferencijalnih ispita dali su profesori koji nisu imenovani za nastavnike za diferencijalne ispite.

Utvrđeno je i da su imenovanom priznati neki ispiti, a da je zatim ponovo polagao te iste predmete.

Bivši član Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Sadik Ahmetović, a koji je bio član parlamentarne komisije u vrijeme kada je Osman Mehmedagić izabran za direktora OSA-e, govorio je o ovom slučaju za Source.ba.

(Alen Avdić)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana