23.9.2019. 16:32
Jeste li jeli bolje? 'Edin Džeko nam dolazi stalno, bio je i Erdogan'
Nedavno je stranica Taste Atlas napravila spisak 23 mjesta gdje možete pojesti najbolje ćevape, a naš grad je prvi po broju najboljih ćevabdžinica na svijetu.

Na prvo mjesto je izdvojena ćevabdžinica "Željo",  a preporučili su je National Geographic i 25 kritičara hrane. Na drugom mjestu je ćevabdžinica "Petica-Ferhatović" koju su preporučili David Hoffmann i 24 kritičara hrane. Ne trećem mjestu je ćevabdžinica "Kod Muje" iz Banje Luke koju su preporučili Mondo i osam kritičara hrane.

U top deset ušli su i restoran "Limenka" iz Tuzle , ćevabdžinica "Hodžić", "Zlaja" iz Tuzle, "Tima-Irma" iz Mostara, "Kastel" i "Specijal" iz Sarajeva te "Pivnica Taverna" iz Tuzle.

Ćevapi su opisani kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mljevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.

Za Source je govorio Midhat Herenda, dugogodišnji radnik u ćevabdžinici 'Željo'.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana