9.10.2019. 10:59
"Rekao sam 'Hvala vam, ali ja odoh u Goražde'. Raja u Sarajevu je bila u nejverici"
Danas će u haremu Alipašine džamije u Sarajevu biti obilježena 24. godišnjica pogibije legendarnog komandanta Zaima Imamovića.

On je poginuo na današnji dan 1995. godine na prvoj borbenoj liniji u rejonu prevoja Rogoj u općini Trnovo, samo dva dana prije uspostave trajnog mira u BiH, a u obavljao je dužnost komandanta 14. divizije Prvog korpusa Armije RBiH koju je preuzeo godinu ranije.

O Zaimu je za Source govorio Ernest Imamović, Zaimov sin, koji je imao deset godina u to vrijeme i s majkom i bratom je bio u Berlinu. 

Iako mnogi mladi odlaze iz BiH, Ernest je odlučio da se vrati u rodno Goražde i obnovi očevo imanje i kuću. 

Prvi put nakon 24 godine u Goraždu će u čast Zaimu Imamoviću biti organiziran memorijalni turnir ratnih brigada koji će okupiti učesnike rata.

Poslušajte šta nam je ispričao Ernest u videu iznad.

(Alen Avdić)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana