12.10.2019. 19:36
Prijatelji se opraštaju od djevojke ubijene na Stupu: Pamtiću te kao dobrog insana
Otkako se dogodilo ubistvo na Stupu, različite informacije dolaze o identitetu ubijene djevojke. Prve vijesti govore da se radi o pjevačici E.M., druge pak da je riječ o izvjesnoj 25-godišnjoj Sumejji Dedović.

No, za Source.ba je definitivno potvrđeno da se radi o Sumejji Dedović iz Goražda. Potvrdila nam je to njena prijateljica (identitet poznat redakciji), koja nam je kazala da je u šoku i da trenutno nema riječi kojim bi iskazala koliku bol osjeća. 

“Pamtiću te kao dobrog insana, uvijek spremnog pomoći, vedru i nasmijanu djevojku. Zauvijek ćeš ostati u našim srcima, jer si bila jedno veliko srce, draga naša Sumi <3. Molim Allaha da ti podari sve džennetske ljepote, a porodici sabur. Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo”, stoji na Facebooku prijateljice ubijene Sumejje uz fotografiju sa Sumejjom.

Detalji ubistva i motiv još uvijek nisu zvanično poznati, ali mediji prenose da su privedni njen dečko i mladić koji je bio cimer njenom dečku. 

Kafana “Kod amidže” 

U pucnjavi koja se rano jutros dogodila u sarajevskom naselju Stup u blizini kafane “Kod amidže” ubijena je 25-godišnja Sumejja Dedović iz Goražda, sa privremenim prebivalištem u Sarajevu.

Kako prenosi Faktor, za ubistvo se, prema zasad prikupljenim informacijama, sumnjiči Edvin A. (25), također iz Goražda, sa prebivalištem na Ilidži, a sa kojim je ona bila u vezi.

On je trenutno u policiji, kao i 41-godišnji Damir G. iz Velike Kladuše, koji je sinoć sa njima bio u društvu, a koji živi na istoj adresi kao i Edvin A., gdje su podstanari.

Navodi se da je dosad u vezi sa ubistvom saslušano više od deset osoba, a istražitelji prikupljaju tragove i dokaze, te saslušavaju svjedoke događaja. 

Sumejja, Edvin i Damir bili  zajedno na Ilidži

Prema pisanju Faktora, Sumejja, Edvin i Damir su bili zajedno na Ilidži u restoranu “Bosna”, nakon čega su Damira odvezli do kuće, gdje on i Edvin stanuju kao podstanari, dok su Sumeja i Edvin produžili do kafane na Heco pijaci, gdje je bila muzika uživo.

U neko doba, njih dvoje su navodno izašli ispred objekta, da bi se nedugo potom Edvin u kafanu vratio sam. U tom momentu je neko povikao “ubiše djevojku”, nakon čega je nastala panika kod kafane. 

Ubrzo je na mjesto događaja izašla policija koja je blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja. 

Navodi se da je ubijena djevojka bila privremeno nastanjena kod sestre u naselju Buča Potok, a da je Edvin A. imao dva pištolja kod sebe sa dozvolom.  Kod njegovog prijatelja su navodno pronađeni narkotici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana