17.8.2021. 13:33
Bojan Vuletić, redatellj serije o Slobodanu Miloševiću: Iznenadili su me komentari porodica žrtava rata
Bojan Vuletić, srbijanac koji se usudio napraviti serijsko ostvarenje od 5 epozoda o Slobodanu MIloševiću, trdi dana pred hapšenje i odlazak u Haag. Projekat pod nazivom "Porodica" ostvarenje je koje je došao pokazati i na SFF-u, govorio je o tome pred kamerom Source.ba portala. Nakon 20 godina od tih dešavanja, sjetiti se dešavanja u kući Miloševića.

- Ja moram da kažem da uopšte, biti nominovan na SFF-u je velika nagrada za rad i trud koji smo uradili. Ovaj festival jhe prvi koji rame uz rame uz filomove, stavlja i serije pa time pokazuje da su one velika umjetnička djela, kazao je za Source.ba Bojan Vuletić, redatelj serije "Porodica".


Vuletić je kroz mini seriju "Porodica" ispratio posljednja tri dana u kući Slobodana MIloševića. Upitali smo ga da li je s namjerom uradio seriju povodom dvadesetogodišnjice ili se slučajno poklopilo puštanje serije i ta situacija oko godišnjice hapšenja:

- Ja sam oovu idejun imao duži niz godina i vjerovatno je, čekao sam neki pogodan trenutak. Kada sam ja uopšte bio spreman da se upustim u jednu takvu kontraverznu priču. Nekako se sve poklopilo sa dvadesetogodišnjicom njegovog hapšenja i izrućenja Haškom tribunalu, kazao je za Source.ba redatelj Viuletić.


Prema Boojanovim riječima, namera uopšte nije ni bila da se nečije mišljenje promijeni niti da se neko glorifikuje. Nije bila namjera ni ponižavati i osporavati bilo šta. Želio je da na ekranima bude viđena priča iz koje nešto možemo kao nacija i nauči. Smatra da je to potrebno kako se takve stavri iz prošlosti ne bi ponavljale.


Važna je činjenica, kaže nam Vuletić, govorilo se ali i dalje se govori o seriji. Ostvarenju koje  je gledaoce vratilo historijski na prostor današnje Srbije, a tadašnje Jugoslavije. 


U video razgovru za Source.ba Vuletić nam je rekao kako su reagovale porodice žrtava ratnih dešavanja iz Bosne i Hercegovine, te kakve su mu poruke uputili nakon što su čuli za seriju o Slobodanu MIloševiću. Naveo je još nekoliko detalja sa snimanja serije, te se osvrnuo na svoj boravak u Sarajevu.  



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana