25.8.2021. 12:15
Semira je majka ostavila sa 7 dana života, imao je teško odrastanje: 'Ne tražim milostinju, želim da radim i zaradim. Dosta mi je sažaljenja'
Semir Hadžić, momak koji je sa svojih sedam dana života ostavljen u bolnici, danas je naš sagovornik. Njemu su 23 godine, nakon života u domu za nezbrinutu djecu 'Ljubica Ivezić' u Sarajevu, živio je na ulici, a nakon toga se snašao i započeo život uz krov nad glavom. Krov nad glavom uz kiriju i mjesečne režijske troškove.

Takav život, nije lahko imati, a kaže nam ulica ga je odgojila. Napravila od njega zrelog čovjeka. Danas Semir ne traži niti želi da dobije milostinju. Mislostivo kaže da mu je životna potreba samo imati hranu i krov nad glavom, ali sve to uz svojih 10 prstiju i dobre ljude kojim mu s vremena na vrijeme dadnu šansu da zaradi to nešto novca.


Danas Semir živi sa drugarima iz doma, žive kao podstanari. Planira uskoro da se osami jer, početak fakultetskog obrazovanaj se bliži, kaže nam to u toku razgovora. Poučen svojim iskustvom, Hadžić želi upisati Filozofski fakultet odsjek za socijalni rad. KAže nam kako želi da bude socijalni radnik, želi da skrene pažnju da posao socijalnog radnika treba ovaljati čak možda neko ko je imao probleme kroz proces odrastanja jer je očvrsnuo i znat će kako da pomogne ostalima. Potrebnu pomoć koju takva osoba, kroz teško odrastanje, najbolje razumije.

Semir se u toku snimanja zahvalio svom životnom osloncu i prijatelju, glumcu Arminu Omeroviću. Zahvalu je uputio i Srđanu Mandiću. Kaže nam Semir, njih dvojica bili su tu, kada je kompletan sistem zakazao i dali mu vjetar u leđa. Ovaj sjajni i karakterom veoma zanimljiv momak, napisao je i priču o svom životu -  ta priča će, nada se biti opjevana u red stilu i biti pećat nmjegovog života.


U video prilogu Source.ba portala preslušajte šta nam je sve rekao, o životu u domu, životu na ulici, svim problemima ali i lijepim stvarima koje, momak ostavljen od majke, prođe kroz život. Također je u videu naveo i kontakt podatke i informacije kako mu možete ponuditi bilo kakav posao na dnevnicu i kaže, nije ga stid ništa uraditi a pošteno zaraditi.



NOVINAR: Amer Mujezinović

SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana