26.8.2021. 11:05
Poznate face iz BiH ne vole ostati gladne: Hanka ima buregdžinicu, Džeko otvorio restoran
Javne ličnosti vole, ukoliko imaju dodatnog vremena, svoj novac ulagati u sporedne biznise koji će im održavati likvidnost novčanika. Pjevači, glumci, ljudi iz fudbalskog svijeta.. Svi oni nađu neku dodatnu zanimaciju. Danas ćemo se prisjetiti nečega iz 2016. godine, a to je otvaranje buregdžinice u Sarajevu. U ovoj godini za spomenuti je restoran, onaj dijamantov, kod komšija u Hrvatskoj.
Pjevačica koja jedan od stubova stare folk muzike u Bosni i Hercegovini i regionu diva Hanka Paldum, s porodicom je otvorila za sve zaljubljenike u bosansko jelo pitu, buregdžinicu kojoj su dali ime "Tepsija". Edin Džeko, fudbaler naše reprezentacije i odanedavno igrač Intera.
Elvis Jašar, zet pjevačice Paldum imao je baš lijepe utiske po otvorenju njihovog poslovnog objekta:
- Ovo je naša porodična priča - rekao je tada medijima muž Hankine kćeri MInele, te je dodao:
"Vodili smo se idejom da ponudimo nešto drugačije, a u isto vrijeme dobro poznato, tradicionalno, bosansko. Prva asocijacija na pitu je, svrati u buregdžinicu, pokupi i nosi. Ručati, s merakom popiti kafu, osjetiti djelić ćejfa i meraka svojstvenog za bosance i hercegovce, izjavio je Elvis Jašar, pjevačicin zet i vlasnik "Tepsije".
Džeku svi zovu dijamantom, što zbog njegove igre na fudbalskom terenu, što zbog njegovog humanog karaktera. Poznato je da Edin voli ugodno uživati u specijalitetima iz kuhinje nekog restorana, a od prije nekoliko dana ispunio mu je se san. Otvorio je u Hrvatskoj, s prijateljem restoran imena "Ezza", u Dubrovniku.
"Dubrovnik je mjesto gdje sam se uvijek osjećao kao kod kuće i gdje ljetujem sa svojom porodicom. Ovdje sam želio otvoriti restoran drukčiji od ostalih. Uradio sam to za sve one koji vole Dubrovnik, baš jednako kao i ja" napisao je Edin u poruci prilikom otvaranja restorana, te je dodao da mu je uvijek drago upoznati nove ljude željne rada i dobre energije:
"Imao sam sreću da upoznam Armina Hodžića, mog sadašnjeg poslovnog partnera. Armin dijeli istu strast prema izuzetnoj gastronomiji, kao i ja", napisao je Džeko u objavi.
Iz ova dva primjera možemo dobiti zaključak da mi bosanci baš volimo dobru i kvalitetnu hranu, ali i uživanje. Najvažnije je da, također naši ljudi znaju izgleda, namirisati osim hrane i veoma dobar izvor zarade. Logikom kojom se ide (poznato ime, mnogo novca, miljenici javnosti), ove ličnosti dale su sebi za pravo da se okušaju i u privatluku. Pitu u Sarajevu smo probali, nadamo se i nekom skorijem ručku u Dubrovniku.
(Amer Mujezinović)