29.8.2021. 16:07
Amela Radan o modnoj industriji: Moje manekenke su moja djeca, Aida Kamber me obradovala dolaskom u BiH
Proteklog vikenda u Sarajevo je doputovala nekadašnja manekenka Aida Kamber. Ona već dugi niz godina živi i udata je u Italiji. Amela je oduševljeno dočekala svoju nekadašnju modnu uzdanicu, u Sarajevu.

Poznavaocima situacije u modnoj industriji Bosne i Hercegovine poznato je da Amela Radan itekako znači mnogim modnim imenima naše države. Većina nekadašnjih uspješnih manekenki i fotomodela, na pistu odnosno ispred aparata došlo je zahvaljujući Ameli Radan. 

- Ja svoje manekenke smatram i dalje svojom djecom. Ja sam svoj posao oduvijek posmatrala kao ljubav i zabavu u industriji, navodi Radan za Source.ba portal.

Dodala je kako je malo ovakvih poznanstava koja traju i preko 20 godina, a i dalje su na visokom nivou, kao i prvog dana. Aida je naime s porodicom doputovala u Sarajevo, te pozvala Radan na prijateljski ručak. Da se prisjete starih lijepih vremena.

Amela Radan jedna je od začetnica poslijeratne modne scene u BiH. Prva je inicirala pokretanje veoma važnih modnih evenata,  a dosta je pomogla i domaće modele u njihovim karijerama.

"Počastvovana sam dugogodišnjim prijateljstvom s Amelom. Ona me je kroz moju ovdašnju karijeru gledala kao majka svoje dijete. Veoma mnogo mu znači što smo i dan danas u prijateljskom kontaktu"  navela je Kamber, koju su današnji posao i privatni život odveli u Italiju.



(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana