20.9.2021. 20:18
Estrada oplakuje Marinu Tucaković nakon smrti, njen sin ogorčen na Vučića
Legendarna autorica i hitmejker Marina Tucaković izgubila je bitku s teškom bolesti. Preminula je sinoć u dobi od 67 godina, javili su ovo srbijanski mediji.

Od Tucaković opraštala se sinoć estrada, ali i poštovaoci njenog lika i djela. Marini je početkom 2018. godine dijagnosticiran zloćudni karcinom dojke, koji joj je na kraju borbe i pobijedio zamoreni organizam.

Otvoreno pismo sina Marine Tucaković Aleksandru Vučiću:
"Sada Vas zaista nešto konkretno pitam — ukoliko moja majka dobije naglu opstrukciju pluća, koji broj da zovem i koju instituciju? Da li prvo da je vodim na test za kovid ili direktno na Novo groblje? Kome da se obratim? Ako već sinovi tih "nepoznatih" majki ne mogu da pitaju, smem li ja? Ne plašim se. Za sebe ne, ma šta god da sam nekad uradio. Plašim se za svoju majku. Može li nešto i za naše majke? Umesto za našu decu", kaže u svom otvorenom pismu za mnedije tekstopisac Milan Radulović Laća, sin Marine Tucaković. U pismu se direktno obratio predsjedniku Aleksandru Vučiću.

- Besan sam zbog toga što sam bijesan, besan na Vas, besan na sebe slabog, besan na sve oko sebe. Nisam besan na Vašu politiku, nju samo ne volim i organski joj se opirem. Besan sam na to što moram da Vam se obratim na ovaj način, jer za drugi ne znam. U ime umrlih, u ime bolesnih, u ime ludih, u ime slabih, u ime mojih! - navodi se u pismu.

"Došao sam u Srbiju 25. juna da posetim majku koju nisam video tri meseca, nakon što je Makedonija, u kojoj radim, okončala karantin koji sam kao psihički bolesnik s dijagnozom bipolarnog poremećaja izdržao jedva, i da nije bilo dragih prijatelja i te zemlje koja nije moja, ali u kojoj ne osećam bes koji osećam od prvog dana kako sam kročio u SVOJU zemlju, verovatno ne bih ni pisao ovaj pišljivi tekst." navodi se u pismu sina Marine Tucaković, te on dodaje:

- Bio sam pun elana i želeo sam da što pre stignemo da vidim majku, znajući da ne smem da je zagrlim, iako sam samo to želeo, ali toj meri sam se dole naučio, a tu meru ste Vi odmah nakon puštanja iz kaveza potpuno obeznačili (i zbog toga sam besan, između ostalog) - napisao je Milan.

- Sada Vas zaista nešto konkretno pitam — ukoliko moja majka dobije naglu opstrukciju pluća, koji broj da zovem i koju instituciju? Da li prvo da je vodim na test za kovid ili direktno na Novo groblje? Kome da se obratim? Ako već sinovi tih „nepoznatih“ majki ne mogu da pitaju, smem li ja? Ne plašim se. Za sebe ne, ma šta god da sam nekad uradio. Plašim se za svoju majku. Može li nešto i za naše majke? Umesto za našu decu? - završava on u pismu.


Od Marine su se putem društvenih mreža oprostili Jelena Karleuša, Dragana Mirković, Ceca Ražnatović, Saša Popović, Saša Kovačević, Mira Škorić, Lepa Brena i mnogi drugi estradni umjetnici sa područja Balkana, kao i ostale mnogobrojne javne ličnosti.


Jelena Karleuša je na Instagramu posvetila Marini nekoliko objava:



"Veoma sam potresen i tužan", kaže Saša. "Potrebno mi je vreme da prihvatim ovu tužnu stvarnost. O Marini bih mogao da govorim danima, ali nikako u prošlom vremenu. Ogroman ogroman gubitak, otišlo nam je blago, otišla je žena koja je za svakog od nas, i znane i neznane, imala reči utehe. Saučešće Marininoj porodici, njenim prijateljima i svima kojima je makar jednom zadrhtalo srce na sve tekstove kojima je spašavala naše duše i vidala rane. Mnogo mi je žao. Zbogom, Maki moja." naveo je Popović u izjavi za srbijanske medije.



(Amer Mujezinović)

 

 






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana