1.12.2021. 13:54
Sanela 'osula paljbu' po Novaliću zbog Vladinog PR sektora!?
Predsjednica Kluba SBB-a u PD Parlamenta Federacije BiH, Sanela Prašović Gadžo, jučer je uoči sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta koja se održala u Sarajevu, kritikovala rad Fadila Novalića i Vlade.

Govorila nam je u telefonskom razgovoru Prašović Gadžo o premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću kao liku koji je pored uposlenih u Vladiinom sektoru za PR, odobrio angažman agenciji za eksterni PR i stvaranje 'lijepe slike' o njemu i Vladi FBiH, naglašava Prašović Gadžo.


"Zbog svega navedenog postavila sam na sjednici zastupničko pitanje i zatražila odgovore od Vlade FBiH i premijera Fadila Novalića", napisala je ona i dodala:


- koliko uposlenika radi u Uredu za odnose s javnošću?

- zašto je provedem postupak nabavke za PR kada postoji Vladin ured za odnose s javnošću?;  temeljem kojih su saznanja, analiza i informacija utvrdili opravdanost ove nabavke?;  kada je objavljen javni poziv i u kojim glasilima?;  koliko firmi se prijavilo na javni poziv?;  ko je bio u Komisiji ta odabir agencije za PR?;  tražim dostavljanje Ugovora između Vlade FBiH i agencije ZPR;  da li je Vlada FBiH već avansno odmah uplatila iznos od 814.905 KM agenciji ZPR?;


- da li je u iznos od 813.905 KM uračunat PDV?;  koje aktivnosti se provode u 7 modula?;  koji je vremenski okvir izvrsenja usluga?;   da li su neke usluge već izvršene?;  pregled aktivnosti i usluga;  troškovnik za svaku aktivnost i uslugu;

- izvještaj o realizovanim uslugama i onim uslugama koje planiraju realizirati, uz preciznu novčanu vrijednost i tačan vremenski okvir izvršenja. Sve to za svih 7 modula. Prema Poslovniku, Vlada FBiH i premijer Novalić na postavljena pitanja trebaju odgovoriti u roku od 15 dana.


Ovo je samo djelić objave s Facebook profila Sanele Prašović Gadžo, a u telefonskom razgovoru poslušajte još neke od detalja koje nam je ona saopćila.



(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana