13.12.2021. 13:45
"Ko hoće da radi, radit će i bez plate. Ovi ovdje neće da rade, a hoće platu"
Proslavljeni bh. bokseer Adnan Redžović koji je od srca nosio zastavu Bosne i Hercegovine gdje god da se pojavi, bio je pred kamerom Sourcea specijalnim povodom. Pričali smo o sportu, ali i o situaciji od prije nekoliko dana, u pitanju nje fotografija iz zgrade Vijeća ministara BiH, u Sarajevu.

Razgovarali smo o mnogo tema koje se tiču sporta, ali ona tema koja nam je 'oduzela' najviše vremena je politčka situacija u Bosni i Hercegovini, kao i nacionalne podjele u našoj zemlji.

"Ne možeš ti ni kao ministar brinuti o sportu, nego moraš čekati da neko iz vrha tvoje stranke odobri sredstva",
kaže Redžović spomenuvši raspodjele novčanih sredstava sportistima. Sve ide i na nacionalne podjele, dijeli se po nacionalnom ključu, kazao je Redžović u toku razgovora.





Kazao je kako je razočaran da on kao neko ko je  nosio zastavu Bosne i Hercegovine širom svijeta, nije imao onoliko podrške koliko bi trebalo - a na to nadovezao besmisao davanjua novca muzičarima i pjevačima, iz kase Kantona i ostalim 'umjetnicima'. 


"Djevojke iz Čapljine plešu i one dobiju pare, mažoretkinje. One dobiju pare",
začuđeno je prokomentirao Adnan u jednom momentu.



O situaciji iz zgrade Vijeća ministara BiH, gdje se zadesio prije nekoliko dana, imao je dosta komentara. Kazao je kako je bio kod kolege na ručku, ali imao i mnogo poruka koje je htio da čuju nadležni. Posebno se obratio organima vlasti koji (ne)rade i uzimaju novac, dok neko nema ni osnovna sredstva za funkcionisanje.



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana