3.10.2018. 14:40
Čitatelji biraju: Pogledajte koji političari ostavljaju najbolje utiske i zašto!
U jeku predizbornih kampanja, raznoraznih govora, floskula, skupova i obećanja, odlučili smo malo zaboraviti na to, te naše čitatelje pitati koji to političari/ke u našoj zemlji koji na njih, iz nekih razloga, ostavljaju poseban utisak. Bilo to izgledom, pristupom, obrazovanjem, načinom govora i oblačenja. Dozvoljeno je sve.

Prvenstveno su se izjašnjavale žene, s obzirom na to da su, barem kada su te stvari u pitanju, mnogo kritičnije od muškaraca. No, nismo ni njih zapostavili. Pa smo tako došli do dva pobjednika u muškoj konkurenciji, te dva u ženskoj. A u nastavku možete pogledati o kome se radi, ali vidjeti i neka objašnjenja zašto baš oni.

Muška konkurencija:

Damir Marjanović, kandidat ispred Naše stranke za Skupštinu KS – Mnogi od ispitanih su se složili kako je Damir Marjanović definitivno jedan od najspecifičnijih političara u našoj državi. Jedna od ispitanica je objasnila da je izabrala Damira jer je akademik, naučnik, a izgledom zaista odudara od većine, i po njenom mišljenju, izgleda jako dobro. Također, mnogi su se složili sa mišljenjem da je Damir čovjek kojeg vrijedi slušati i upijati mnoge stvari koje on govori. Po svemu sudeći, možemo zaključiti da je Marjanović najkul politička ličnost u našoj zemlji.

Slikovni rezultat za damir marjanović naša stranka

Nermin Muzur, kandidat ispred Naroda i pravde za Skupštinu KS – Sudeći po odgovorima, kada bismo birali 'mistera' među političarima, Nermin Muzur bi bio pobjednik. Ipak, s obzirom na to da se odlučio baviti politikom, nismo sigurni koliko mu titula 'mistera' tu uopšte znači. No, mi smo ispunili svoju dužnost, te prenijeli rezultate i mišljenja naših čitatelja.

Slikovni rezultat za nermin muzur

Također, u ovoj konkurenciji, značajan broj glasova dobio je i kandidat za člana Predsjedništva Mirsad Hadžikadić, za kojeg kažu da ''čak i da je najružniji, kada ga slušam, postaje najljepši''.

Slikovni rezultat za mirsad hadžikadić

Ženska konkurencija:

Adisa Omerbegović – Arapović, kandidatkinja SBB-a za Parlamentarnu skupštinu BiH – Kada su upitani za političarku koja na njih ostavlja utisak, svi su se jednoglasno složili da je to definitivno Adisa Omerbegović – Arapović. Posebno iz razloga što je i prije, ali i nakon ulaska u politiku, uvijek glasno kritizirala loše ekonomsko stanje u našoj državi. Kažu da im se sviđa što izgleda kao žena sa jasnim stavovima i ciljeima, te da se čini kao vrlo jaka i neovisna žena.

Povezana slika

Sabina Čudić, kandidatkinja Naše stranke za Parlament FBiH – Za nju kažu da je kandidatkinja koja je vrijedna pažnje. Također, smatraju da kao i svi iz Naše stranke, i Sabina izgleda evropski i zaista drugačije od ostalih.

Povezana slika

Kada su općenito stranke u pitanju, mnogi se slažu da kandidati Naše stranke izgledaju kao nešto novo, drugačije od svega što smo vidjeli. Djeluju im, kako kažu, lijep, pismeno i obrazovano.

Ipak, koliko god nam je bilo zabavno pričati, raspravljati i pisati o ovoj temi, te birati one najbolje, po nekim možda drugačijim i dosta subjektivnijim kriterijima, jasno je da im to neće donijeti nikakve dodatne bodove 7. oktobra. 

 

(Amila Alijagić)

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana