25.12.2018. 21:09
''Sve je to zbog sujete gospodina predsjednika i što moraju imati neku proslavu za Novu godinu. Nije bitno što je neko dijete ubijeno, bitno je da moraju da pjevaju neke cece''
U Banjoj Luci danas vlada opšti haos, onako najblaže rečeno. Naime, jutros je uhapšen Davor Dragičević, a nakon toga i njegova supruga Suzana, kao i još nekoliko građana koji su bili okupljeni na Trgu.

Kako je MUP RS saopćio, protiv Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra.

Ekipa Source portala je danas razgovarala sa srpskim glumcem Branislavom Banetom Trifunovićem. 
Kako ste već upoznati, u Beogradu se već tri sedmice održavaju protesti 'Stop krvavim košuljama', a Bane Trifunović je i jedan od govornika na tim protestnim šetnjama. Bane je također u Srbiji poznat kao čovjek koji ne želi da šuti i koji se bori za dostojan život. 

Kako nam je rekao, došao je u Sarajevo da malo odmori, no očito odmora nema, s obzirom na to da je večeras bio na protestima podrške ispred Zemaljskog muzeja.

Šta misli o hapšenju Davora Dragičevića, poslušajte u priloženom videu, a cijeli razgovor sa Banetom možete poslušati sutra.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj: Almir Biber
Montaža Amila Alijagić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana