13.2.2019. 21:22
''Policajac mi je rekao da će me baciti niz stepenice, pa reći da sam pao. Rekao je ako snimak dođe u javnost, pronaći će me i neće me biti''
Draško Stanivuković u srijedu je objavio sliku svog automobila, a na kojem je razbijena šajba, te su probušene gume.

Samo nekoliko sati kasnije, ATV, RTRS i SRNA su objavile kako su iz policije na poligraf zvali  novinara Ivana Begića, a što je on, kako su ovi mediji naveli, odbio.

Ipak, to nije istina. Ivana Begića su na razgovor i poligrafsko testiranje zvali tek danas. No, tu se svašta izdešavalo...

Policijski službenik je zahtijevao od njega da potpiše kako je odbio poligrafsko testiranje..

Za naš protal govorio je Ivan Begić, koji je ispričao detalje ovog događaja.

''ATV, RTRS i SRNA jučer su objavili podatak da sam odbio poligrafsko ispitivanje, što nije tačno, jer sam tek danas u 12:30 bio u policiji i tek mi je tada postavljeno pitanje dali želim da idem na poligrafsko testiranje. Rekao sam da ću ići na 16 poligrafa i da nije nikakav problem, ali da zahtijevam da demantuju informaciju da sam jučer odbio, jer znamo da je došla iz policije. Oni su to smislili, namjerno i smišljeno su htjeli da istragu odvedu u tom smjeru. Kao da ja sad nešto krijem. Šta imam kriti'', počinje Ivan razgovor za Source.

Nakon što je Begić odbio to potpisati, policajac mu je zaprijetio, a taj video je danas pušten.

''Oni su me zadržali u policiji, onda se pojavio policajac, načelnik u policiji ili šta je, nebitno, te mi je prijetio što nisam htio potpisati da odbijam poligraf. Htjeli su me natjerati da to potpišem, što ja nisam htio. Htio sam potpisati samo ono što sam ja rekao, a ne neki dio što su oni napisali. I tu nastaje problem u policiji, gdje meni policajac kaže da će me namlatiti, da će me baciti niz stepenice, a onda reći kako sam pao niz stepenice. Rekao je da će me držati 24 sata i svašta mi raditi, pa da ja kasnije dokazujem da li on to jeste ili nije uradio'', objašnjava nam Begić.

Večeras u NSRS, Draško Stanivuković je želio da pusti taj snimak na kojem se čuje kako policijski službenik MUP-a RS prijeti smrću Begiću, no puštanje snimka mu je bilo zabranjeno, a on se oštro pobunio.

Potpredsjednik NSRS je opomenuo Stanivukovića, a Klub SDS-a tražio je pauzu, da se utvrdi vjerodostojnost snimka.

''To je bila najveća tema u NSRS sada. Niko od institucija ništa nije uradio po tom pitanju. Dobio sam također prijetnju da ukoliko snimak dođe u javnost, u medije, da će me pronaći i tek ću onda vidjeti ko je on i šta je, tako mi je rekao'', kaže Begić, koji se trenutno nalazi u protstorijama NSRS.

''Pitanje je šta će se desiti kad izađem iz ovog štićenog objekta. Ko će mene štititi kad izađem?! A oni će tek sutra zasjedati, a ko meni garantuje da ću ja sutra doći, da mi niko neće doći kući na vrata. Čovjek je otvoreno rekao, ako dođe snimak u javnost, pronaći će me i neće me biti. Hoće li me onda biti do idućeg odbora. Jer večeras se ništa neće poduzeti po tom pitanju, a tako sam u biti i očekivao'', završava Begić razgovor za naš portal.



(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana