27.2.2019. 14:30
''Neću da idem, ovdje me mogu samo ubiti''
Amir Reko je bivši časnik JNA, a potom i Armije BiH, spasio je 45 srpskih civila iz sela Bučje od sigurne smrti. A sve se to desilo samo tri dana nakon što mu je majka i porodica spaljena u selu Gudelj.

Amirova životna priča je nevjerovatna. No, on ni danas nije prestao da se bori za sve ono što je ispravno. 

Mi smo razgovarali s Amirom. Dotakli smo se njegove životne priče, no kako on ističe, ne voli baš puno pričati o tome, jer smatra da to nije nikakav junački čin. Razgovarali smo i o trenutnom stanju u našoj državi, tome koliko su nam potrebne promjene i šta mi možemo uraditi kako bismo sami popravili uvjete za život.

Cijeli razgovor sa Amirom možete pogledati u priloženom videu.


Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Amila Alijagić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana