24.7.2019. 13:55
Rekao vam je Baka da se ne zaj*******!
Bh. fudbaler i trener Blaž Slišković debitovat će na klupi svog novog kluba Kitcheeja iz Hong Konga.

Bakin debi je u prijateljskoj utakmici protiv, ni manje ni više, nego Manchester Cityja i Pepa Guardiole.

"Nadamo se da ćemo iskoristiti ovaj prijateljski meč visokog intenziteta kako bismo poboljšali status igrača i kako bi mladi igrači povećali iskustvo. Nakon nekoliko sedmica predsezonskih treninga sada mogu igrati protiv snažnog protivnika. Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, nadamo se da ćemo dokazati sposobnost da pariramo Cityju", rekao je Slišković uoči današnje utakmice.

Komentare na tu vijest, možete i pretpostaviti. 'Rezultat iz open', 'Nadam se da Baka nije pričao na engleskom' i ostale varijacije na temu.

To je ono što vi kažete. Vi, koji vjerovatno ni mačku s praga niste šutnuli.

''Kada sam bio dječak uživao sam gledati uživo utakmice na stadionu Velodrome u Marseilleu. Tada je predsjednik kluba Bernard Tapie doveo u Marseille izvanredne igrače kao što su Blaž Slišković, Forster, Mozer, Francescoli, itd. Sjećam se sezone 1986/1987. kada je tu igrao vrhunski veznjak Blaž Slišković, kojeg sam uživao gledati. Zaista, Slišković je bio čudesan igrač. Danas djeca za idole imaju Messija i Ronalda, a meni i mojoj generaciji idoli su bili tadašnji velikani Enzo Francescoli, Papin, Blaž Slišković''.

Ovo pak kaže Zinedine Zidane. Čovjek koji je Blaža Sliškovića izabrao u idealnu ekipu Marseillea svih vremena. Pa čak iako je u tom klubu Baka proveo samo jednu sezonu.

I možda jeste smiješno kako Blaž Slišković priča engleski. Možda se možemo zajebavati zbog toga jedan period. Ali takvo nešto staviti ispred svega što je Baka, previše je možda čak i za nas. Osim toga, znate, prevodioci nisu uopšte skupi.

S druge strane, Baka vam je alkoholičar, propalica, kockar. Dok su fudbaleri i fudbalske legende širom svijeta oličenje kulture, sportskog života, primjer za djecu kakav treba biti, je li tako? Pa ih opet smatrate fudbalskim legendama.

Recite mi, koliko vas je, pa barem i na terminima dalo golove iz kornera, slobodnjake s centra? Koliko ste titula, bilo kakvih, u životu vi osvojili? Koliko vas se može pohvaliti time da vas hvali veliki Zinedine Zidane?!

Koliko vas može reći da su sjedili sa Pepom Guardiolom, a kamoli igrali protiv njega?! Blaž Slišković može!

Može i bez straha od Hrvata reći da je Bosna i Hercegovina njegova država i ponosno sjesti na kormilo repke. A isto tako bez straha od Bošnjaka može reći da je Zrinjski igrao u Mostaru i prije Veleža. Može sa reprezentacijom odigrati remi protiv svjetskog prvaka, a onda poslije toga otići na viski i ispušiti kutiju crvenog Marlbora, sa sve ponudom iz kladionice na stolu.

Blaž Slišković sve to može. Vi ne možete!

P.S.: Rekao vam je Baka da se ne zajebajete!

(Amila Alijagić)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana