13.9.2019. 17:20
'Došao sam da pojas odnesem u Njemačku' - 'Mi ćemo mu to onemogućiti'
Edin Puhalo, alias Iron Puki, najbolji evropski i bh. bokser, će 14. septembra u Sarajevu u dvorani na Grbavici ukrstiti rukavice sa Nijemcem, rođenim u Kuvajtu, Alijem Ramijem.

U svojoj bokserskoj karijeri, Nijemac Rami je imao 14 mečeva, sa skorom od 13 pobjeda i jednim porazom, kojeg je doživio od Tayfuna Avana, još 2015, još na početku svoje profesionalne karijere.

Nakon toga je imao 12 mečeva i u svih 12 je slavio nokautima, a radi se o veoma iskusnom borcu, koji iza sebe ima nekoliko sjajnih pobjeda.

Borba za odbranu WBO titule prvaka Evrope, prvi put će se održati u Sarajevu, a prije borbe večeri, organizatori su najavili šest uvodnih mečeva u kojima će nastupiti bokseri iz BiH, ali i regiona.

Tim povodom danas je održano vaganje takmičara, a prisutnima su se obratili i Iron Puki i Ali Rami. 
Vaganje i obraćanje možete vidjeti u priloženom videu.


Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montaža: Almir Biber


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana