1.2.2019. 13:45
Peugeot ima najljepši automobil godine
Peugeotov novitet 508 okitio se titulom najljepšeg automobila prošle godine.

Francuska marka je osvojila dvije nagrade tokom 34. izdanja Međunarodnog Festivala Automobila koji se održao krajem mjeseca u hotelu Les Invalides u Parizu.

Novi 508 je tako osvojio nagradu Grand Prix za najljepši automobil 2018. dok je e-Legend Concept primio Grand Prix za najljepši konceptni automobil godine.

Žiri sa arhitektom Jean-Michel Wilmotte na čelu je 508-ici dao 34,2% glasova, drugoplasirani je bila A klasa iz Mercedesa sa 28,8% glasova, dok se na trećem mjestu našao novi Range Rover Evoque sa 18.7% glasova.

Potonji je osvojio nagradu za najljepši interijer, dok je superauto godine Ferrari Monza SP2, pišu Nezavisne.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana