19.3.2019. 10:15
Ovako ubrzava McLaren Senna
Iz Wokinga redovno dolaze pravi vozački dragulji, a na samom vrhu nalazi se i jedan poseban, Mclaren Senna.

Kad auto dobije ime po uzoru na vjerovatno najslavnijeg F1 vozača, Airtona Sene, jasno je kako taj auto mora biti brz. Ne samo da mora ubrzavati kao metak, već jednako brzo mora lomiti zavoje.

A u tom mu pomaže savršeno balansirano podvozje i središnje postavljeni 4.0 twin-turbo V8 s 800 KS i 800 Nm. Na 100 km/h stiže za 2,8 sekundi, vozi do 340 km/h, a generiše do 800 kg downforcea, prenosi CDM. 

Pametnom dosta, a za sve zainteresovane podsjetnik kako izgleda ubrzanje do nekih 295 km/h.

Ne brinite jer cijela priča traje kratko, jako kratko. A ako ste zainteresovani, znajte da je svih 500 primjeraka rasprodano.





(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana